"Til lykke - I har vundet!", udbrød Erik Peitersen og viste diplomet for andenpræmien frem for klassen.

Nu kan vi male dagen blå - eller grøn - eller...

3. klasse-elever på Hareskov Skole vandt andenpræmien i stor farve-konkurrence

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

En flok elever på Hareskov Skole fik sig noget af en overraskelse torsdag formiddag. De troede bare, at de skulle møde ind til temadag på skolen, men pludselig væltede det ind med gæster i klasselokalet.
Med tv-manden og multikunstneren Erik Peitersen i spidsen, fulgt af repræsentanter for Københavns Malerlaug og Akzo Nobel Deco/Nordsjö Farver, og lige i hælene Furesø Avis' udsendte.
"Til lykke - I har vundet!", sagde en storsmilende Erik Peitersen til flokken, der forståeligt brød ud i jubel og klapsalver.
Og det eleverne i de tre 3. klasser havde vundet, var andenpræmien i en stor konkurrence udskrevet af Københavns Malerlaug. Præmien giver eleverne ret til at få shinet klasselokalet op med friske farver.

Mange triste lokaler

At klasselokalet godt kunne trænge til en opfriskning, var Erik Peitersen ikke i tvivl om, da han kiggede ind:
"Men sådan er det på mange skoler. Det er derfor vi har udskrevet denne her konkurrence," fortalte han til avisen, lige ind surprise-festen blev sat i gang hos 3. klasse.
Mange steder rundt på landets skoler er det et trist syn at kigge på en skole indvendig, men det kan man jo gøre noget ved, og det har de gjort i 3. klasse på Hareskov Skole.
De skulle selv komme med forslag til hvordan deres klasselokale kunne blive pænere, og forslaget var altså så godt, at de vandt andenpræmien i konkurrencen.
Førstepræmien blev vundet af en klasse i Husum. De får lov til at få hele klasselokalet gjort pænere, mens andenpræmien "kun" er en del af lokalet - men det er da også værd at tage med.

Av, nu får vi et flottere klasselokale! 3. klasse-eleverne lyttede intenst til Erik Peitersens snak om farver og muligheder.

Av, nu får vi et flottere klasselokale! 3. klasse-eleverne lyttede intenst til Erik Peitersens snak om farver og muligheder.

Grøn eller blå?

Begejstringen var i hvert fald tydelig blandt eleverne, da Erik Peitersen bad dem om at vælge farver til det, malere fra Københavns Malerlaug straks ville gå i gang med.
"Skal den være grøn? Eller blå? Eller?", spurgte han, og det viste sig, at netop grøn og lyseblå var blandt de mest populære farver.
Imens blev en af eleverne bedt om at forklare Erik Peitersen, hvordan klassens "hule" kunne friskes op, så den blev mere indbydende.
Går alt efter planen, har eleverne et nyt og betydeligt flottere lokale på fredag. Så mangler så bare resten af skolen, vil nogle nok sige - og alle andre skoler i landet.

En af eleverne viste Erik Peitersen, hvordan klassens

En af eleverne viste Erik Peitersen, hvordan klassens "hule" kunne komme til at se flottere ud.

Skal det være grøn? Gul? Blå? Eller? Eleverne diskuterede højlydt farve-valget for klassen.

Skal det være grøn? Gul? Blå? Eller? Eleverne diskuterede højlydt farve-valget for klassen.

Publiceret 20 May 2010 13:18

SENESTE TV