Klimavenligt kulturhus

Regnvandstanke, genanvendelse af varme og energivenlig belysning er nogle af tiltagene i Farum Kulturhus

Som eksempel på, at Furesø Kommune har sat handling bag ordene om at være klimakommune, er Farum Kulturhus ved at være godt med, når det handler om at tænke miljø og klima ind i dagligdagen.
Det har blandt andet resulteret i regnvandstanke, tørurinaler, genanvendelse af varme og energivenlig belysning. Tiltag, som både skal give mening for miljø og pengepung.
I kulturhuset bliver der installeret to tanke, der hver kan rumme 1.000 liter regnvand fra kulturhusets tag. Vandet skal bruges til at vande kulturhusets mange planter.
De nye 1.000 liter- tanke vil både reducere vandforbruget og reducere presset på kloaksystemet, fordi regnvandet fremover ender i tankene.

Overskudsvarme

Genanvendelse af varme fra kulturhusets keramikovne er et andet større klimaprojekt, der er ved at blive realiseret. Overskudsvarmen fra keramikovnene skal varme kulturhusets store foyer op og derved reduceres CO2 udledning og varmeforbrug fra Farum Kulturhus.
Furesø Kommune har finansieret både 1.000 liter tankene og etablering af genanvendels-systemet til keramikovnene. Kulturhusleder Zanne Jahn har desuden installeret fire tørurinaler udover de almindelige toiletter og afprøver et energivenligt belysningsalternativ til de spot, der oplyser malerierne i kunstudstillingerne.
Derved vil kulturhuset kunne spare 45.900 kwh hvilket svarer til cirka 90.000 kroner.
due


null

Publiceret 04 October 2010 03:00

SENESTE TV