Ulla Kindt Wermus, leder af Farum Ungehus, er stolt af de seks drenge, der har styret bådudlejningen.

Ulla Kindt Wermus, leder af Farum Ungehus, er stolt af de seks drenge, der har styret bådudlejningen.

Bådudlejningen har skabt optur

Ulla Kindt Wermus, leder af Farum Ungehus, er stolt af de unge, der sommeren igennem har styret bådudlejningen på Farum Sø

Af
Helene Stolle

Sommeren igennem har seks unge invandrer-drenge fra Farum Midtpunkt haft ansvaret for bådudlejningen på Farum Sø. Og de har klaret det i fin stil.
"Jeg er simpelthen så stolt af dem", siger Ulla Kindt Wermus, der er leder af Farum Ungehus, hvorfra drengene kommer.
"De seks drenge har virkelig taget ansvar og vist, at de besidder nogle fantastiske kvaliteter - både organisatorisk og socialt?, fortæller hun
Projektet kom i stand, da Ulla Kindt Wermus begyndte at tænke kreativt i forbindelse med at søge midler til ungehuset.
"Alle steder spares der jo, men da jeg så hørte om bådudlejningen, der har været lukket i nogle år, var det oplagt, at vi i samarbejde med kommunen kunne bemande den", fortæller Ulla Kindt Wermus.
Og som sagt, så gjort, og endda med et godt resultat.

Gode drenge

De seks indvandrer-drenge, der har stået for bådudlejningen, har ifølge Ulla Kindt Wermus haft et rygte som ballademagere i midtpunktet.
"Men nu har de vist, at de faktisk er nogle gode drenge, og det glæder mig meget", siger Ulla Kindt Wermus og fortæller, at det ikke bare er omverdenen, der har fået et andet syn på drengene.
"Drengene og de andre fra Ungehuset har faktisk fået rykket nogle værdier, og så har de fået en interesse for at fiske. Det er jo skønt", siger hun og fortæller, at der er blevet spillet både skak og backgammon ved bådudlejningen.
"Så på en eller anden måde vil jeg sige, at med bådudlejningen har Ungehuset ændret sig fra et værested til et lærested, og de her seks drenge er pludselig blevet rollemodeller for de yngre", siger hun.

En idyllisk stund på Farum Sø. Bådudlejningen er sommeren igennem styret af Farum Ungehus.

En idyllisk stund på Farum Sø. Bådudlejningen er sommeren igennem styret af Farum Ungehus.

Føler sig inkluderet

Med sommerjobbet i bådudlejningen har de seks unge drenge fået kontakt til andre borgere i kommunen, end de er vant til.
"Der er bliver hilst, talt ordenligt og endda takket for god betjening. Det er noget, de ikke er vant til. Og det sammen med det faktum, at kommunen har givet dem ansvaret for bådudlejningen betyder, at de pludselig føler sig inkluderet, og det er af stor værdi", siger Ulla Kindt Wermus.
16-årige Eyub (efternavnet er redaktionen bekendt) er tovholder på projektet, og han har været glad for ansvaret.
2Det er meget sjovt at have et arbejde og vide, at der faktisk er brug for os", siger han og tilføjer, at det i hvert fald er bedre end at hænge ud på gangstrøgene i Farum Midtpunkt.
"Det får man jo bøder for", siger han med et skævt smil og fortæller, at han gerne vil uddanne sig til pædagog.
"Og der er mange unge, jeg kan være rollemodel for i Ungehuset. Det er sjovt nok", siger han.
Bådudlejningen på Farum Sø lukker og slukker for sæsonen 21. august.

Publiceret 08 August 2011 11:19

SENESTE TV