Vuggestuen Cirklen skal lukkes, og det har skabt stor utilfredshed blandt forældrene. Arkivfoto.

Vuggestuen Cirklen skal lukkes, og det har skabt stor utilfredshed blandt forældrene. Arkivfoto.

Forældre i lukket vuggestue mødtes med kommunen

Centerchef for dagtilbud og skole forsøgte at berolige forældre, men kan ikke give garanti for at økonomien holder, og at alle ønsker kan opfyldes

Af
Steen Tue Bjerborg

lDet er ikke let at forklare berørte forældre, hvorfor man lukker deres velfungerende vuggestue og slår den sammen med en større og mere upopulær børnehave.
Det måtte Per Udesen, Centerchef for dagtilbud og skole i Furesø Kommune, sande, da han tirsdag aften, sammen med områdechefen og institutionens leder, mødtes med forældre fra den lukningsdømte vuggestue Cirklen.
Forældrene fik for få uger siden at vide, at deres populære og lille vuggestue i den nordvestlige del af Farum skal lukkes næste sommer og integreres med den større og mindre populære børnehave Valhalla. Nu fik de så mulighed for at stille spørgsmål til den ansvarlige Centerchef.
Forældrene udtalte stor frustration over den lukkethed, hvormed beslutningen er blevet taget. Forældre og ansatte i vuggestuen blev orienteret for et par uger siden uden at være blevet taget med på råd. Det har skabt stor frustration og bekymring hos forældrene, der mener, at de bør tages med i så store beslutninger, især når de vedrører ens børn.
Per Udesen forsvarede sig med, at forvaltningen havde ønsket at gøre færrest mulige forældre bekymrede, idet der i starten havde været flere institutioner med i spillet. Man ville dog overveje mere åbenhed til næste gang.
Den udmelding fik det dog bare forældrene til at bekymre sig om, hvornår der så kommer nye sammenlægninger af institutionerne i Furesø Kommune.

Økonomi bekymrer

Især de økonomiske omstændigheder og perspektiver ved lukningen og sammenlægningen har vakt stor bekymring hos forældrene.
Mange har svært ved at se, hvordan de afsatte 1,5 million kroner kan række til både at omdanne Cirklen til lejligheder og ombygge Valhalla til de nye vuggestueforhold. Bedre bliver det ikke af, at kommunen slet ikke har regnet på omkostningerne ved den bebudede sammenlægning, før man besluttede at gennemføre den.
Hertil svarede Per Udesen, at erfaringerne i forvaltningen tyder på, at det godt kan lade sig gøre til det beløb.
"Men hvis det ikke kan, har vi et problem, og så kan vi måske ikke opfylde alle ønsker", indrømmer centerchefen overfor Furesø Avis.
I den forbindelse ville flere forældre gerne have spurgt de ansvarlige politikere, om det er i orden at træffe beslutninger på gisninger frem for økonomiske fakta.
Men det fik de ikke mulighed for. Hverken formanden Jane Isdal (SF) eller nogle af de andre politikere i Børne- og Skoleudvalget var til stede.
"Nogle gange er det meget godt, at få skilt det tekniske fra det politiske, så det ikke bliver blandet sammen", forklarer den tilstedværende Centerchef, der dog samtidig indrømmer, at der var spørgsmål, han af den grund ikke kunne svare på..

Publiceret 01 December 2011 00:00

SENESTE TV