"Jeg har haft det godt her. Jeg har ikke noget at klage over", siger 84-årige Villy Egholm Hansen, her i gang med endnu en kunde.

50 år med kam og saks på samme sted

Med noget der ligner en rekord takker 84-årig frisør af i Farum

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

På Stationsvej i Farum har Villy Egholm Hansen drevet frisørsalon i 50 år. Men 5. maj er et lille stykke lokalhistorie, der ligner lidt af en rekord, slut, når den 84-årige frisør for sidste gang tager kam og saks i brug og tager imod kunder i butikken.
"Jeg har haft nogle gode år, og jeg er da lidt stolt af at jeg har kunnet leve af det i 50 år", lyder det med et lille smil fra Villy Egholm Hansen, mens han betjener en af sine trofaste kunder.
"Jeg har haft det godt her. Jeg har ikke noget at klage over."

Røveri og brand

Ordene falder med tilfreds beskedenhed fra den erfarne frisør, der ellers har sluttet sin tid af som frisør i Farum med nogle oplevelser, der ville gøre de fleste bitre og vrede.
Villy Egholm Hansen er ved at komme på nogenlunde ret køl igen, efter to meget barske hændelser sidste år, men det kniber med hørelse og syn.
I august, med kun fem dages mellemrum, blev han udsat for både røveri og brandstiftelse i salonen.
To begivenheder, som han ingen som helst forklaring kan finde på, eller se nogen sammenhæng i.
"Jeg har ingen fjender. Ikke det fjerneste jeg ved af", lyder det, mens han fortæller om hvordan han blev trådt i hovedet og på benene og frarøvet godt 3.000 kroner fra kassen.
Og om branden der fandt sted fem dage senere, som var påsat.
En 43-årig mand blev senere siget og fængslet for begge dele.

I august sidste år blev frisørsalonen på Stationsvej udsat for både brand og røveri. Arkivfoto: Rune Luk.

I august sidste år blev frisørsalonen på Stationsvej udsat for både brand og røveri. Arkivfoto: Rune Luk.

Hjem til haven

"Det var svært at se nogen idé i det. Han fik jo så lidt ud af det", som Villy Egholm Hansen udtrykker det - stadig uden anstrøg af bitterhed.
Siden er han langsomt kommet til hægterne, og hændelserne er lagt bag. Men det har knebet med at få butikken til at løbe rundt, så nu er Villy Egholm Hansen helt afklaret med at skulle sige farvel til sin salon:
"Nu glæder jeg mig til at gå derhjemme og klippe hæk og passe haven. Det er jeg ikke så bange for", griner han.


Tirsdag 1. maj kan man sige ordentligt farvel til Villy Egholm Hansen, når han holder officiel reception fra klokken 15-17. Men man er naturligvis velkommen hele dagen i butikken, hvis man ønsker det.

null

Publiceret 26 April 2012 07:02