Familie-triathlon med OL-deltager

Flere stærke triatleter deltager i Farum Svømmeklubs familie-triathlon søndag. Men det er stadig børn og familier, der er i centrum

Af
Steen Tue Bjerborg

Når Farum Svømmeklub på søndag kl. 11 skyder sin 4. familie-triathlon i gang, bliver det med deltagelse af flere stærke og "rigtige" triatleter.
"Stævnet ligger perfekt i forhold til deres sæsonforberedelse. Derfor har flere "rigtige" triatleter meldt deres ankomst", forklarer eliteansvarlig i Farum Svømmeklub, Lars Bo Pedersen.
Den mest prominente deltager bliver den regerende verdensmester i aquathlon (løb-svømning-løb), Elizabeth May. Hun var med til OL i både 2004 og 2008 og svømmetræner til daglig i Farum Svømmeklub. Derfor er det lokale triathlon-stævne oplagt i hendes forberedelser til sommerens OL i London.
"Det bliver spændende at se, hvad hun kan præstere på dette tidspunkt af sæsonen", lyder det fra Lars Bo Pedersen, der også fremhæver flere af Farum Svømmeklubs egne elite-svømmere, som traditionelt deltager i triathlon-stævnet.
"Flere af dem er ganske habile triatleter, og de "rigtige" triatleter skal virkelig stramme sig an for at indhente dem efter svømningen".

Børn og bredde

På trods af det større elite-islæt, er det stadig børn, familier og de mere uprøvede triatleter, der er i fokus ved Farum Svømmeklubs triathlon-stævne.
"Vi startede stævnet for 4 år siden for at give vores unge medlemmer og alle andre en chance for at konkurrere for sjovt på et mere uhøjtideligt plan. Sådan skal det fortsat være", understreger Lars Bo Pedersen, der heller ikke ønsker at deltagerantallet skal vokse sig meget større end nu.
"Sidste år var der godt 200 deltagere. Og det passer godt med, hvad vi kan klare i svømmehallen".
Sandwich og medaljer
Farum Familie Triathlon 2012 indledes søndag kl. 11 med svømning i Farum Svømmehal, hvorefter der cykles på en rute mod Ganløse gennem skoven og sluttes med løb på en 1.5 km rundstrækning omkring boldbanerne ved svømmehallen.
Efter løbet vil der være sandwich til alle og triathlon-medaljer til gennemførende børn under 16 år. Man kan tilmelde sig på Farum Svømmeklubs hjemmeside, www.farumsvommeklub.dk.

Farum Familie Triathlon er for alle aldre. Her sidste års ældste deltager, Lissi Pedersen på 73 år.

Farum Familie Triathlon er for alle aldre. Her sidste års ældste deltager, Lissi Pedersen på 73 år.

Farum Svømmeklub stiller selv med flere gode svømmere, der også er habile triatleter, ved deres triathlon-stævne.

Farum Svømmeklub stiller selv med flere gode svømmere, der også er habile triatleter, ved deres triathlon-stævne.

Publiceret 30 April 2012 12:13

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV