Stort svømmestævne med fart på

Farum Svømmeklubs internationale svømmestævne, Farum Cup, en succes med flotte resultater og rekordmange deltagere

Af
Steen Tue Bjerborg

Med mere end 400 deltagere fra 17 klubber, heraf 4 fra Sverige, blev weekendens traditionsrige Farum Cup i svømning det hidtil største. Ikke færre end 2100 starter nåede det at blive til på de 3 dage Farum Svømmehal.
"Det har været et kanonstævne, hvor der er trukket store veksler på alle de frivillige i klubben. Der skal lyde en stor tak til alle, som har ydet en kæmpe indsats for at få dette 3-dages stævne til at fungere perfekt", lyder det fra stævneleder, Lars Bo Pedersen, fra Farum Svømmeklub.

Top resultater

Ud over det vellykkede stævnearrangement kunne den lokale svømmeklub glæde sig over flere rigtig gode resultater, ikke mindst af deres egne svømmere.
Farums bedste senior-svømmere ligger for tiden i hård træning. Alligevel svømmede Farum Svømmeklubs OL-deltager Anders Lie i 400m fri på den udmærkede tid, 3 minutter, 58 sekunder og 75 hundrededele. Det indbragte ham 1. præmien på 2.000 kroner for stævnets bedste individuelle præstation, målt i de såkaldte FINA-point.
2. præmien på 1.500 kr. gik også til en Farum-svømmer. I 50 meter brystsvømning var Niklas Hedegaard med tiden 29,50 sekunder kun 0,7 sekund fra sin egen danske rekord, sat i marts.

Farum Cup er ikke kun konkurrence og svømning, men socialt samvær og hygge imellem de mange svømmere.

Farum Cup er ikke kun konkurrence og svømning, men socialt samvær og hygge imellem de mange svømmere.

Stor årgangssvømning

Der var også rigtig mange fine præstationer af de yngre Farum-svømmere, der forbereder sig til årgangsmesterskaberne i juni og juli. Især Farums Daniel Christian, født i 1998, imponerede i 200m medley, ved med tiden 2 minutter, 20 sekunder og 37 hundrededele at være mere end 8 sekunder foran sin nærmeste konkurrent.
Dermed fik Daniel Christian som mange af de andre deltagere ved Farum Cup en perfekt stævneforberedelse på 50 meter langbane før det forestående årgangsmesterskab. Og netop det var en vigtig målsætning i Farum Cup og grunden til, at man havde taget så mange unge svømmere med i år.
"Især eftermiddagens finaler var populære. Her fik selv de yngste svømmere "finalesuset" at mærke med 5 årgangsinddelte finaler, musik og god stemning. Det er en god ballast for dem, inden det går løs til mesterskaberne, hvor nerverne for alvor sidder uden på badebukserne", konstaterer en tilfreds stævneleder fra Farum Svømmeklub, Lars Bo Pedersen.

Farum Svømmeklubs OL-udtagne, Anders Lie, præsterede stævnets bedste individuelle resultat. Foto: Arkiv

Farum Svømmeklubs OL-udtagne, Anders Lie, præsterede stævnets bedste individuelle resultat. Foto: Arkiv

Publiceret 02 May 2012 12:51

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV