Den nye jordbærøl er kommet til i samarbejde med Rokkedyssegård, Bryggeri Skovlyst og SuperBest i Værløse. Foto: Stig Tolderlund.

Den nye jordbærøl er kommet til i samarbejde med Rokkedyssegård, Bryggeri Skovlyst og SuperBest i Værløse. Foto: Stig Tolderlund.

Lokal jordbær og øl i et

Den lokale jordbærproducent Rokkedyssegård og det lokale bryggeri Skovlyst har lavet en ny jordbær-øl, der sættes til salg i dag mandag

Af
Steen Tue Bjerborg

En jordbær-øl med lokale rødder har set dagens lys. I disse dage lancerer bryggeriet Skovlyst en ny øl, der er lavet med friskpressede jordbær fra den lokale jordbær-producent, Rokkedyssegård.
"Hvorfor ikke... Inspirationskilden er bær-øl fra Belgien og Tyskland, og vi har jo det til fælles, at vi begge arbejder med et naturprodukt", fortæller Torben Toft Christensen fra Rokkedyssegård, der fredag formiddag fik leveret de første flasker af den ny øl til prøvesmagning og fremvisning for den lokale presse på gården ved Kirke Værløse.

Rokkedyssegård-ide

Det var Torben Toft Christensen, der for et par måneder siden henvendte sig til det nærliggende lokale bryggeri i Furesø Kommune for at høre, om de var med på at lave en øl med friskpresset jordbær fra den lokale jordbær-producent. Og det var Skovlyst med det samme, så øl-produktionen straks kunne gå i gang og nå på gaden nu, hvor der stadig er sæson for en jordbær-øl.
"Vi har lavet jordbær-øl tidligere, men det er fantastisk, at det kan foregå med en dygtig lokal jordbærproducent, og så giver jordbærene øllet en dejlig ekstra frisk skum og bitterhed", siger brygmester Kasper Møller fra Skovlyst, der personligt leverede de første flasker til Rokkedyssegård fredag formiddag.

1850 liter

Foreløbig er der lavet 3.700 flasker jordbær-øl Skovlyst, hvoraf de 50 af de i alt 1.850 liter øl består af friskpresset jordbærsaft fra Rokkedyssegård.
"Det er da sjovt for os at se, hvor meget jordbær egentlig kan bruges til, og så er det vel også ok med øl, så længe det er i små mængder", siger Lisbeth Toft Christensen fra Rokkedyssegård, der allerede i weekenden indleder salget af øllet i gårdbutikken.
Ellers vil den ny jordbær-øl kunne købes eksklusivt i SuperBest i Værløse fra mandag, hvorefter salget af den ny øl vil blive udbredt til andre steder i landet.
"Nu må vi lige se, hvordan det går, men den smager da dejligt til årstiden, ikke?", lyder det fra en tilfreds Kasper Møller, der naturligvis også vil sætte den ny øl til salg i bryggeriet i Hareskoven.

Publiceret 04 June 2012 08:00