Flemming Jensen giver et markant bidrag til en ny bog om drømme og visioner i mødet mellem fremmed og nært. Arkivfoto

Flemming Jensen giver et markant bidrag til en ny bog om drømme og visioner i mødet mellem fremmed og nært. Arkivfoto

Flemming Jensen i bog om kulturmøder

Den lokale skuespiller Flemming Jensen og forfatter Dina Yafasova er med i ny antologi om tanker ved kulturmøder

Af
Steen Tue Bjerborg

Når antologien "117 stemmer om drømme og visioner" udkommer i begyndelsen af august, er det med 2 markante lokale stemmer på siderne.
Skuespiller og forfatter Flemming Jensen, der bor i Farum, og forfatter & journalist Dina Yafasova fra Værløse har hvert givet deres bidrag til bogen, der sætter fokus på drømme og visioner i mødet mellem fremmed og nært. Flemming Jensen er derudover inviteret med til et par arrangementer i København i starten af august i forbindelse med udgivelsen af bogen.

Fokus på forskelligheder

Flemming Jensen beretter i sit bidrag "Latter batter" om, hvad der skete, da han og vennen Omar tog rundt og "talte om vores forskelligheder og jokkede lidt varsomt på ellers ømme tæer.
"Vi er jo begge to danskere - den ene født på Amager og den anden i Sydsjælland. Men hvor mine forældre, så langt jeg kan se tilbage, har stået solidt plantet i den sydsjællandske muld, så har Omars familie gennem flere generationer haft langt mere sand mellem tæerne. Vores religioner er forskellige. Omar har én. Og jeg kan ikke rigtig finde ud af det. Vore skikke er forskellige. Vores alder er såmænd også forskellig, selv om jeg mener, at det må være svært at se," joker Flemming Jensen blandt andet i sit bidrag.

Nargiz Galib Andersen er fra Aserbajdsjan og har lavet illustrationen til de arrangementer, der er i forbindelse med udgivelsen af bogen, og hvor Flemming Jensen også medvirker.

Nargiz Galib Andersen er fra Aserbajdsjan og har lavet illustrationen til de arrangementer, der er i forbindelse med udgivelsen af bogen, og hvor Flemming Jensen også medvirker.

På vej til sig selv

Dina Yafasova, der kommer fra Usbekistan og nu bor i Værløse, skriver i sin tekst "At bo i eksil" om friby-ordningen.
"I hjemlandet, hvor man kunne tale sit sprog, havde man ikke frihed til at ytre sig frit. I eksil, hvor man endelig har ytringsfrihed, kan man ikke tale. Derfor er der mange, der kan opfatte eksilet som en straf. Jeg selv i begyndelsen opfattede eksil som en slags metafysisk død, fordi jeg mistede mine rødder, mit sproglige miljø, mit journalisthåndværk, mig selv; men senere forstod jeg, at jeg ikke var på vej væk fra mig selv, men på vej tilbage til mig selv,".

Forsiden af prydes af et foto taget af den danske eventyrer, Nina Tin Rasmussen, og som hun kalder

Forsiden af prydes af et foto taget af den danske eventyrer, Nina Tin Rasmussen, og som hun kalder "Fuglemanden".

Fortæller om ny bog

Udgivelsen af den ny antologi fejres ved et par arrangementer på Vesterbro og Christianshavn i weekenden den 4. og 5. august. Her vil Flemming Jensen også være til stede, for i en samtale at fortælle om sin nye roman "Mogens og Mahmoud". Som titlen antyder kredser den om nogle af de samme emner som i antologien.
Man kan læse mere om "117 stemmer, fremmed og nært, om drømme og visioner" samt udgivelses-arrangementerne i København på www.forlaget-epigraf.dk.

null

Publiceret 18 July 2012 10:03

SENESTE TV