Borgerne elsker den gratis sommermotion

Furesø Swing Gym, den gratis sommermotion bag Farum Arena tirsdag aften, er blevet en kæmpe succes og tiltrækker gang på gang flere hundrede glade motionister

Af
Helene Stolle

Musikken brager ud af højtalerne, mens instruktøren opmuntrer de mange, glade motionister, der tirsdag efter tirsdag møder op på banen bag Farum Arena. Det er her Furesø Swing Gym finder sted sommeren igennem. Hver tirsdag med en ny motionsform.
Det er Dorthe Østergaard og Helle Lehrmann fra Farum Gymnastikforening, der er initiativtagerne til motionssuccessen, og dem der fik den lokale danseskole Swingtime med i projektet også.
"Rygtet om, hvor godt vi har det er kommet langt omkring, for udover de mange lokale deltagere, er der også deltagere fra både Ishøj, Rødovre, Nærum, Birkerød og København. Det er jo fantastisk", fortæller de to initiativtagere og tilføjer, at de håber, at beboerne i nabolaget af arenaen bærer over med den høje musik.
"Alle er velkomne herover - også hvis man bare vil se, hvad vi laver", siger Dorthe Østergaard og fortæller, at flere kommer forbi med tæpper og sidder og ser de mange motionister få sved på panden.

Ren La Santa-stemning

I går tirsdag var det Elisabeth Dalsgaard fra Swingtime, der underviste de mere end 200 motionister i Ballroom Fitness. Det er et helt særligt motionskoncept, udviklet af Elisabeth Dalsgaard, og som hun i dag rejser jorden rundt og underviser i.
"Det var helt fantastisk at opleve den store opbakning til Furesø Swing Gym. At stå der på scenen med høj sol og 200 danseglade mennesker foran sig. Det er bare top-motiverende", fortæller Elisabeth Dalsgaard og fortsætter:
"Der var total La Santa stemning bag Farum Arena i går. Vejret var fantastisk, og der var den helt særlige stemning, når man danser udendørs", siger danseskoleejeren, der ved, hvad hun taler om. Hun opholder sig nemlig otte uger om året på Club La Santa på Lanzarote, hvor hun netop underviser i dans under åben himmel.

Glade deltagere

Med det store fremmøde tirsdag efter tirsdag er der ingen tvivl om, at der er dømt succes for Furesø Swing Gym. Og der er også flere deltagere, der allerede nu har givet udtryk for, at de håber, arrangementet kommer igen næste sommer.
"Det er bare så sjovt og livsbekræftende, og så kan alle være med store som små", lød dommen fra Lis Jørgensen, der har været med de sidste tre tirsdage.

Du kan stadig nå det

Hvis ikke man har prøvet at være med endnu ved tirsdagens, sociale motion, kan man sagtens nå det endnu. Furesø Swing Gym finder nemlig sted næste tirsdag 31.juli og igen tirsdag 7. august kl.19-20.
"Og hvis det skulle regne, har vi fået lov til at gå indenfor i arenaen", fortæller Dorthe Østergaard fra Farum Gymnastikforening.
Instruktørernekommer dels fra gymnastikforeningen dels fra Swingtime - på den måde bliver det et fælles Furesø projekt.

Publiceret 25 July 2012 12:39

SENESTE TV