Elitesvømmere sendes på en måneds træningslejr

11 af Farum Svømmeklubs elitesvømmere drager på træningslejr på Gran Canaria i hele oktober måned

Oktober er som oftest fyldt med regn og blæst. Men for 11 elitesvømmere fra Farum Svømmeklub bliver oktober fyldt med sol, varme og en masse træning. Som et led i Farum Svømmeklubs seniorsatsning sender klubben nemlig 11 svømmere på træningslejr i hele oktober måned. Turen går til stabile klimaforhold og udendørs træningsfaciliteter i Las Palmas på Gran Canaria.
De 11 svømmere er alle voksne svømmere, som har valgt at satse på svømningen som sportsgren. Der ligger en seriøs satsning bag deltagelsen, som flere kombinerer med både gymnasium, videregående uddannelser og arbejde.
"Årshjulet i Danmark og det øvrige Norden indebærer, at svømmerne træner indendørs næsten hele året. Det er specielt udpræget i Danmark, fordi der praktisk taget ikke findes udendørs anlæg. Og om sommeren står den mest på nedtrapning og sommerferie, og dermed pause fra svømningen, hvilket betyderat den lyse årstid ikke anvendes optimalt. Dette sammen med en kultur, hvor indeaktiviteter påvirker svømmernes immunforsvar i negativ retning, gør at vi i Farum Svømmeklub har prioriteret udendørs træningslejre i oktober og februar", fortæller klubbens cheftræner Thomas Jansson.
"I et forsøg på at optimere træningen har vi valgt træningslejre på 2x1 måned i stedet for de normale 2x14 dage. En fælles træningslejr i sol og varme er også en vigtig faktor i bestræbelserne på at udvikle voksne svømmere, og det er en stor motivationsfaktor for svømmerne, fordi solen og et godt træningsmiljø uden den stress og dårlige eller specielt tilpassede træningstider, der præger den hjemlige dagligdag, er inspirerende og imødekommer muligheden for flere fælles aktiviteter", lyder det fra cheftræneren, der også fortæller, at svømmerne får 10 svømmepas ugentligt.
"Deruodver er der selvfølgelig styrketræning, dyrland samt filmning og test af svømmerne", siger han.
Fokus på teknik
De 11 svømmere glæder sig også til den intensive lejr.
"Der er ingen tvivl om, at det bliver en anderledes form for træningslejr. Det bliver knapt så stressende som de sædvanlige 14 dage, hvor man føler, at man skal nå det hele på den halve tid", siger Niklas Hedegaard og forklarer, at han ser frem til en masse hård træning.
"Forhåbentligt bliver der også rigelig tid til individualisering og træning i mindre grupper hvor teknikken kan være i højsæde. Egentlig så er det jo i sådanne omgivelser man burde træne hele året. Det bliver spændende at se resultatet af satsningen".

Når de 11 svømmere kommer til Las Palmas, bliver de indkvarteret i lejligheder.
"De får en normal hverdag og skal se stå for madlavningen", lyder det fra cheftræneren, der også fortæller, at der vil være lektiecafé for de skolesøgende svømmere.
"Jeg vil iøvrigt gerne tilbyde svømmere, der er fyldt 18 år, at kontakte mig for en uforpligtende snak om, hvordan man får livet som seriøs elitesvømmer til at fungere med skole, uddannelse eller arbejde. Det nemlig faktisk muligt at kombinere dette", siger cheftræner Thomas Jansson.

Publiceret 28 September 2012 10:26

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV