Der er et rigt dyreliv på flyvestationen. Foto: Furesø kommune.

Der er et rigt dyreliv på flyvestationen. Foto: Furesø kommune.

Flyvestationen er klar til åbning

Endelig sker det. Flyvestation Værløses smukke naturområde åbnes for offentligheden

Af
Helene Stolle

Der er blevet talt om det længe, men nu bliver det for alvor en realitet. Flyvestation Værløse åbnes for offentligheden, og det glæder især Steen Prytz Jensen, der er formand for åbningsgruppen.
"Det er med glæde, at vi nu kan byde velkommen til et stort areal af den tidligere flyvestation, og vi er meget spændte på de besøgendes reaktion. Der er få stier i området, men der vil være skiltestandere med kort ved indgangene samt foldere med kort, der kan tages med rundt", lyder det fra åbningsgruppen, der samtidig beder de besøgende om at holde afstand til vildtet og de store rovfugle i området.
Den officielle åbning af flyvestationen finder sted søndag 25. november, hvor bliver borgmester, Ole Bondo Christensen åbner lågen ved parkeringspladsen for enden af Sandet kl.10.00.
"Det er en stor milepæl for Furesø Kommune, at vi nu som almindelige borgere får adgang til det store naturområde på flyvestationen. Samarbejdet mellem åbningsgruppen, Forsvaret og kommunen har været forbilledligt. Fra min side skal der lyde en stor tak til åbningsgruppen for at have taget initiativet og det store slæb med at gennemføre projektet. I Furesø skaber vi løsninger sammen. Det er åbningen af flyvestationen et meget tydeligt udtryk for. Jeg håber, sammen med åbningsgruppen, at de besøgende vil være med til at passe godt på vores nye store naturområde, siger Ole Bondo Christensen.Et langvarigt arbejdeAt lågen til flyvestationen nu kan åbnes skyldes et stort arbejde af åbningsgruppen, Forsvaret og Furesø kommunen. Det har taget år at få det gennemført, men nu kan både gående og cyklister opleve naturen og de åbne vidder. Arealet brydes af den godt 3 km. lange landingsbane, der vidner om den tidligere militære aktivitet på området. Og Forsvaret er da heller ikke helt ude af området, hvilket betyder. at en del af arealerne er indhegnet og afskåret for offentligheden.
En festdag
Åbningsdagen bliver fejret med taler, dragebygning, hyrdehundeopvisning samt fortællinger om området af lokalkendte og brugere. Åbningsarrangementet er gratis og finder sted søndag den 25. november kl. 10.00 – 13.00. Der er parkering og indgang for enden af vejen Sandet, Kirke Værløse.
Find kørselsvejledning, læs mere om flyvestationen og se det foreløbige program på www.furesoe.dk/flyvestationen.
I tilfælde af behov for handicapadgang kontakt Furesø Kommune, Vej og Park på tlf. 7235 5355.

Publiceret 06 November 2012 14:58

SENESTE TV