At høre til - en fotoudstilling

En ny udstilling om det at føle sig hjemme et nyt sted åbner i Immigrantmuseet

Hvad er det at høre hjemme?
Fredag d. 11. januar kl. 16 slår Immigrantmuseets dørene op for særudstillingen HJEM-DOM-HOME - en fotoudstilling om at høre til. Der afholdes åbningsreception på museet for alle interesserede.
Udstillingens fotografier er taget af 12 serbiske fotografer og kunstnere. Alle 12 deler de den fælles skæbne ikke længere at bo i det land, hvor de er født og vokset op. De er emigreret til en række forskellige lande, bl.a. Danmark, Canada, Holland og Frankrig og lever nu deres liv der.
Men hvad betyder en sådan emigrations-oplevelse for følelsen af at høre hjemme? Hvad vil det i det hele taget sige at føle sig eller være hjemme? Det er de spørgsmål, udstillingen undersøger gennem fotografiske refleksioner over temaet "hjem".
"Følelsen af at høre hjemme er blandt de mest private og subjektive. Grundene til at vi føler os forbundet til bestemte omgivelser er aldrig åbenbare, men er resultatet af dybt personlige oplevelser. HJEM-DOM-HOME er et forsøg på at vise kunstneriske udtryk for disse komplekse følelser", Siger arrangørerne.

Det at høre hjemme

Selvom de udstillende kunstnere deler en konkret skæbne som ekspatrierede og dermed har dette som udgangspunkt eller ramme for deres værker, er det en problemstilling, der er yderst relevant for os alle – særligt som verden i stigende grad opleves mindre og tættere: Hvad betyder det for vores følelse af at høre hjemme?
HJEM-DOM-HOME har tidligere besøgt blandt andet Beograd, hvor den blev huset af European Center for Culture and Debate GRAD.
Udstillingen er udtænkt og arrangeret af kurator Tine Møller Sørensen, bliver realiseret i samarbejde med Immigrantmuseet og løber fra fredag 11. januar til lørdag 1. juni 2013 på Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, Farum.
På åbningsdagen d. 11. januar kl. 16:00 afholdes reception.

null

Publiceret 06 January 2013 07:31

SENESTE TV