De elektriske vidundere ændrede hverdagen og madvanerne. Foto: Scandinavian Stock Photo. (husmor fra 50?erne).

De elektriske vidundere ændrede hverdagen og madvanerne. Foto: Scandinavian Stock Photo. (husmor fra 50?erne).

Den elektriske husmor

Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening inviterer til foredrag om, hvordan de elektriske apparater ændrede arbejdet for kvinderne

Af
Helene Stolle

Husmoderforeningen har inviteret Nanna S. Jørgensen til Den Gamle Skole i Kirke Værløse for at tale om 'Den elektriske husmor". Det sker på onsdag 3. april kl.19.30.
Foredraget tager udgangspunkt i de nye elektriske hjælpemidler, der i 1950erne vandt indpas i de danske hjem. Det vil omhandle el-branchens rolle i udbredelsen af de elektriske apparater, hvordan apparaterne ændrede husmoderens arbejde i hjemmet, og hvilken betydning de havde for hendes hverdag. Hvad gjorde de elektriske vidundere endvidere for danskernes madvaner og madkultur og fik apparaterne indflydelse på arbejdsdelingen i hjemmet?
Med lanceringen af begrebet 'Den moderne husmoder' blev der indført nye idealer for den perfekte husmor. Foredraget vil således også komme ind på de samfundsmæssige værdier og opfattelser, der prægede mange kvinder i 1950ernes hverdag. Foredraget holdes af stud. mag. Nanna S. Jørgensen, og der vil undervejs blive vist billeder og filmsekvenser.
Der tages entre som inkluderer kaffe og kage. Alle er velkomne.


Publiceret 01 April 2013 05:41

SENESTE TV