Kulturen sættes i spil

Den tidligere Bybækskole i Farum forvandles til et kulturhus, der vil syde af musik, vægkunst, markedsstemning og historiefortælling

Under overskriften "Alle har en historie" rykker kulturinstitutioner i Furesø lørdag den 20. april ud af deres vante rammer og ind i Farum Midtpunkt. Eventdagen er startskuddet på et kulturprojekt, hvor beboere i Farum Midtpunkt inviteres til at fortælle deres historie gennem musik, kunst og historiefortælling.

Den tidligere Bybækskole forvandles lørdag den 20. april til et kulturhus, som vil syde af musik, arbejdende vægkunstnere, markedsstemning og historiefortælling. Bl.a. lægger sangeren Wafande og historiefortælleren Steiner vejen forbi. Det hele afsluttes med en fodboldturnering i Bybækhallen, som samtidig markerer afslutningen på sæsonens "Sjov Lørdag".

Laver kultur sammen

"Det er en unik anledning for os som kulturinstitutioner til at komme ud og møde nogle af de borgere, som vi også ønsker at være kulturinstitution for".
"Samtidig er det en unik mulighed for at samarbejde på tværs af institutionerne og sammen med beboerne i Farum Midtpunkt om at skabe og udvikle nye kunst- og kulturtilbud", udtaler projektets leder, Cathrine Kyø Hermansen, der til daglig er leder af Furesø Museerne og Immigrantmuseet.
Ud over museerne deltager Furesø Bibliotekerne, Furesø Musikskole, Skovhuset, Farum Kulturhus og Furesø Kultur & Fritid i kulturprojektet, som også er et samarbejde under kulturaftalen, KulturMetropolØresund, med fem andre kommuner i hovedstadsområdet; Ballerup, Herlev, Ishøj, Frederiksberg og København.
Også formanden for Furesø Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalg, Helle Katrine Møller, er begejstret:
"Politisk har vi arbejdet backstage med kulturaftaler i snart fire år, og det er virkelig dejligt at se de konkrete projekter vokse frem og slå kolbøtter. Skønt med dette projekt, hvor kulturinstitutionerne og beboerne i Farum Midtpunkt skaber kultur sammen".

Kulturinstitutionerne i Furesø går sammen om at skabe kultur.

Kulturinstitutionerne i Furesø går sammen om at skabe kultur.

“Sjov lørdag” er en del af projektet.

“Sjov lørdag” er en del af projektet.

Publiceret 11 April 2013 08:00

SENESTE TV