Charlotte Hernø er formand for Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening, og hun elsker det sammenhold, der er i foreningen. “Der er stadig behov for os”, siger hun. Foo: Helene Holm Stolle.

Charlotte Hernø er formand for Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening, og hun elsker det sammenhold, der er i foreningen. “Der er stadig behov for os”, siger hun. Foo: Helene Holm Stolle.

Der er fuld gang i Husmoderforeningen

Trods sin høje alder, er der stadig fuld gang i Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening

Af
Helene Stolle

 At der stadig er behov for et sted, hvor kvinder kan mødes, er Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening et godt bevis på. I år runder foreningen nemlig 70 år, og når formandinden, Charlotte Hernø, kigger i de gamle protokoller fra foreningens første år og på de nutidige programmer for foreningens arrangementer, er der mange lighedspunkter.
"Det handler i bund og grund om, at arrangementerne bygger på noget, man har brug for at vide, har lyst til at vide eller er helt og aldeles kvindrettet", siger Charlotte Hernø, der dog understreger, at mænd er meget velkomne til arrangementerne.
"Men vi forbeholder os også ret til udelukkende at invitere til foredrag og lignende kun for kvinder", siger hun.

Sammenhold er vigtigt

De første husmoderforeninger blev stiftet i 1920"erne på opfordring af forfatter og kvindesagskvinde Thit Jensen. Hendes formål var at skabe et fora, hvor kvinder kunne mødes, være sammen og lære nyt.
"Og sådan er det stadig hos os. Vi har her i foråret haft foredrag om en miljørigtig hverdag samt kunsten at kunne kommunikere. I slutningen af denne måned får vi besøg af den radikale spidskandidat til efterårets regionsvalg i Region Hovedstaden, Charlotte Fischer. Hun vil fortælle om, hvorfor kvinder skal være ekstra hårdhudede for at gå efter topposter og indflydelse. Så vi tager mange forskellige emner op i vores arrangementer", siger Charlotte Hernø, der har været formand for foreningen siden 2011.
"Jeg blev medlem i 1996, da vi lige var flyttet til Kirke Værløse. Jeg kendte ingen, og så tænkte jeg, at husmoderforeningen måtte være et godt sted at lære folk at kende. Og der gik ingen tid, førend jeg syntes, det var rigtig skægt?, siger hun og fortæller, at det var lidt den samme oplevelse, hun fik sidste år, hvor hun selv delte mere end 600 invitationer ud til foreningens generalforsamling.
"Jeg tænkte, at vi skulle have flere medlemmer, og heldigvis var der mange af de nye tilflyttere på flyvestationen, der kom. Det var helt fantastisk", fortæller Charlotte Hernø med et smil, der med al tydelighed viser, at hun brænder for husmoderforeningen, der blev stiftet på den gamle kro i Kirke Værløse tilbage i 1943.

De gamle protokoller fra Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening første tid fortæller, at der ved det allerførste møde dukkede 79 kvinder op.

De gamle protokoller fra Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening første tid fortæller, at der ved det allerførste møde dukkede 79 kvinder op.

Gode råd fra Hyttemeier

I Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening har man stadig de gamle protokoller fra foreningens aller første år. Og de gemmer på mange gode historier.
"I krigsårene besøgte Kirsten Hyttemeier blandt andet foreningen for at give råd om, hvordan man kunne lave god mad trods rationeringer. Det er lidt sjovt", siger Charlotte Hernø og tilføjer, at det stadig er et scoop at få kendisser til arrangementerne - ligesom da Pusle Helmuth i februar kom til Kirke Værløse for at fortælle om sit liv.

Stor fødselsdagsfrokost

Der er ingen tvivl om, at der stadig er fuld fart på husmoderforeningen i Kirke Værløse, og det vil der være mange år frem, hvis det står til Charlotte Hernø - og det gør det.
Husmoderforeningens 70 års fødselsdag markeres med en stor damefrokost lørdag 11. maj på Den Gamle Skole i Kirke Værløse.
"Der bliver en overdådig buffet, masser af underholdning og ikke mindst masser af kvindesnak.Det bliver sjovt", siger Charlotte Hernø og opfordrer alle til melde sig til frokosten ved at skrive en mail til husmoderforening@mail.dk eller ringe til hende på 21601836 for nærmere info.

Publiceret 07 May 2013 00:00

SENESTE TV