Farum Arena skal - hvis verdensmesterskaberne i orienteringsløb skal afholdes i Danmark i 2016 - være stævnecenter. Arkivfoto: Martin Warming

Farum Arena skal - hvis verdensmesterskaberne i orienteringsløb skal afholdes i Danmark i 2016 - være stævnecenter. Arkivfoto: Martin Warming

Vil have VM i orienteringsløb til Furesø

Farum Arena skal måske være hovedkvarter for verdensmesterskaberne i orienteringsløb i 2016

Af
Martin Warming

Martin Warming

Furesø Kommune kommer måske til at vrimle med orienteringsløbere i sommeren 2016.
Farum Orienteringsklub, Farum OK, har nemlig sammen med Søllerød OK og Tisvilde OK lagt billet ind på at afholde World Masters Orienteering Championsship 2016, WMOC.
WMOC er de officielle veteranverdensmesterskaber i orienteringsløb, og der ventes op mod 4.000 deltagere til den store sportsbegivenhed. Selve løbene skal dog ikke afholdes i skovene omkring Furesø, fortæller Steen Stausholm fra Farum OK.
"Skovene i Furesø er simpelthen for små. Til gengæld er det planen, at Farum Arena skal bruges som stævnecenter, hvor blandt andet åbningsceremonien skal holdes. Derudover skal der laves en O-camp på græsplænerne ved Farum Arena - og måske på banerne ude ved Farum Park, hvis der bliver behov for det - hvor løberne, deres familier og publikum kan stille deres campingvogne eller slå deres telte op", siger Steen Stausholm.
Han håber - hvis Danmark og de tre orienteringsklubber vel og mærke bliver tildelt verdensmesterskaberne - at et sted mellem 500 og 1.000 løbere, familiemedlemmer, pårørende, venner og publikummer vil vælge at slå sig ned i Furesø under mesterskaberne.
"Der er selvfølgelig også nogen, der vil vælge at leje sig ind i et sommerhus på Nordkysten eller på et hotelværelse i København, men mit bud er, at mellem 500 og 1.000 mennesker vil vælge Furesø som deres base under mesterskaberne", siger han.
Danmark og Estland tilbage
Fire lande har ansøgt om at afholde verdensmesterskaberne, men to af dém - Frankrig og Japan - er allerede sorteret fra. Nu skal det internationale orienteringsforbund så vælge mellem Estland eller Danmark, og en repræsentant fra forbundet var torsdag i Furesø for at se på forholdene.
Og det besøg gik godt, fortæller Steen Stausholm.
"Jeg er faktisk meget optimistisk. Vi er i finalen, og jeg synes, at det ser positivt ud. De faciliteter og rammer, vi har i blandt andet Farum Arena, gør, at vi står rigtig godt", siger han.
Selve løbene, der består af sprintløb og traditionelle orienteringsløb, skal løbes i Hørsholm, ved Kronborg i Helsingør, i Tisvilde Hegn og i Gribskov, men Furesø-borgerne vil helt sikkert også kunne få en oplevelse i forbindelse med verdensmesterskaberne.
"Vi vil blandt andet arrangere en del træningsløb i Furesø, og vi vil sørge for at markedsføre begivenheden over for lokalbefolkningen, så de vil ikke være i tvivl om, at der foregår noget spændende. Vi vil selvfølgelig også benytte lejligheden til at markedsføre selve sporten over for lokalbefolkningen", siger Steen Stausholm.
Det internationale orienteringsforbund beslutter sig i næste måned for, om det skal være Danmark eller Estland, der skal lægge skove, veje og faciliteter til veteranverdensmesterskaberne i orienteringsløb i juli 2016.
 

Veteranverdensmesterskaberne i orienteringsløb:

- Det internationale orienteringsforbund skal vælge mellem Danmark og Estland som værtsland
- Veteranverdensmesterskaberne i orienteringsløb skal afholdes i et af de to lande i juli 2016
- Der ventes op mod 4.000 deltagere
- Alle orienteringsløbere over 35 år kan tilmelde sig mesterskaberne
- Farum Arena skal - hvis Danmark får mesterskaberne - være stævnecenter, og der skal laves O-camp på blandt andet plænerne ved Farum Arena

Publiceret 20 June 2013 13:52

SENESTE TV