Ildsjælene blev hædret

Nordea Fonden delte 'Det gode liv'-prisen ud til otte lokale ildsjæle fra idrætslivet

Af
Helene Stolle

 VIP-loungen i Farum Arena summede torsdag aften af forventning og glæde. En stor del af det lokale idrætsliv var nemlig forsamlet, da Nordea Fonden uddelte hele otte priser fra 'Det gode liv'. En pris, hvor der udover hædren også følger 5.000 kroner.
"Det er altid dejligt at dele de her priser ud og vise, at vi værdsætter den indsats som de mange frivillige lægger i de lokale klubber og foreninger", fortæller Annie Gøde Andersen, filialdirektør i Nordea Farum. Hun stod for uddelingen i samarbejde med Thomas Rosenberg, filialdirektør i Nordea Værløse.

En aktiv spiller og organisator

Troels Ottesen fra Farum Cats - australsk fodbold - modtog prisen for sin store indsats i klubben. Han er spillende træner, og har formået at føre sit hold til det tredje danske mesterskab.
"Udover at Troels er aktiv på banen og på sidelinjen, er han også aktiv organisatorisk i klubbens bestyrelse, og han bidrager på mange måder til en god stemning og et godt miljø i klubben. Troels er en af de frivillige, der går foran og lægger en stor indsats i det daglige - for både holdet og for hele klubben", lød indstillingen for Troels Ottesen, der i år også er blevet kåret som den bedste spiller i ligaen.

Ungdomstræner med stort engagement

Fra Værløse Basketball Klub blev Anders Sommer hædret med 'Det gode liv'-prisen. Her var det særligt hans store engagement som ungdomstræner, der blev fremhævet.
"Anders er en fantastisk ungdomstræner med et stort engagement for børnene. Derudover er han et stort klubmenneske med masser af initiativ og en særlig evne til at føre idéer og planer ud i livet. Han er en person med engagement og overskud, som rækker langt ud over, hvad man kan forvente af en frivillig leder", lød indstillingen, der også understregde, at for Anders er ros og anerkendelse vigtigt, men at han i lige så høj grad har plads til både omsorg og en kærlig bemærkning.
Anders Sommer har med sine hold opnået både Sjællandsmesterskaber og Pokalmesterskaber, og som assisterende træner på U16-herre landsholdet var han med ved Europamesterskabs-sejren i Sarajevo i august i år. En sejr, der betød, at holdet nu rykker op i A-divisionen.

Karate for de små

Ægteparret Janne og Martin Baadsgaard fra Farum Karate Klub fik også 'Det gode liv'-prisen for deres store indsats i klubben.
"Martin er en stor støtte, når klubben er ude til stævner i både ind- og udland, og der er ikke den opgave, han ikke kan klare", lød indstillingen, der samtidig fremhævede den indsats, som ægteparret har lagt i projektet 'Kidzholdet'. Et hold for børn i alderen 6-7 år, der endnu er for unge til den traditionelle karate men via leg får indøvet karateelementer. Holdet er blevet en kæmpe succes, og i 2013 har klubben måtte åbne endnu et kidzhold.

Alderspræsidenten svinger golfkøllen

Inge Frankel fra Værløse Golfklub var aftenens alderspræsident blandt prismodtagerne. Alligevel formår hun at lægge en kæmpe indsats i klubbens begynderudvalg. Her hun har taget sig af mere end 70 nye prøvemedlemmer. Hun har haft ansvaret for planlægning og gennemførelser af turneringer, aktivering af 'faddere' og opfølgning på det enkelte medlem i forhold til udviklingen af dennes golf-'uddannelse'.
"Inge har med sit positive sind og behagelige væsen bidraget til en god stemning blandt prøvemedlemmerne, og hun har med sin fleksible indstilling, ildhu og store organisationstalent sørget for, at hvert enkelt har fået netop det forløb, der har passet dem. Over halvdelen af de 70 prøvemedlemmer har efterfølgende meldt sig ind i klubben", lød det i indstillingen.

Elitemand med øje for bredden

Verdensmesteren Henrik Stephansen fra Roklubben Furesø var også blandt prismodtagerne torsdag aften. Denne gang dog ikke på grund af sine mange titler og verdensrekorder, men derimod fordi han udover sin egen træning også har et stort fokus på klubbens liv.
"Henrik er et varmt menneske, som klubbens medlemmer med glæde møder og følger. Han har stor betydning for de unge og har han deltaget i skole-ergometer-konkurrencer for 6.-7. klasserne. Det er også Henriks fortjeneste, at ungdomsafdelingen har fin vækst. Han er en super rollemodel for ungdomsarbejdet i klubben. Mange topatleter kan lære noget af ham", lød det i indstillingen.
Fokus for detaljen
Mogens Hansen fra orienteringsklubben OK Skærmen modtog 'Det gode liv'-prisen for sit store arbejde med at tegne kort over skovene.
"Udover Mogens Hansens mangeårige korttegning, står han for klubbens korttrykning og kortsalg. Han afholder kurser i korttegning, og han har opgaver i Dansk Orienteringsforbund. Han er klubbens centrale nøgleperson", lød indstillingen.

Udvikler af eliten

Lars Bo Pedersen blev også hædret for sin indsats i Farum Svømmeklub, hvor han dels står for at udvikle klubbens eliteafdeling, dels står for at sikre den daglige drift herunder kontakt til svømmehallens personale og de øvrige klubber. Derudover planlægger han stævner og mesterskaber og er ansvarlig for trænerstaben og kontakten til svømmere og forældre.
"I en lang årrække har Lars Bo Pedersen lagt mange tusinde frivillige timer i klubben", lød det i indstillingen, hvori det også fremgår, at Lars Bo Pedersen er klubbens webmaster.

Fokus på fair play

Trænerdueon Kim Nielsen og Khalid Khan fra Hareskov Boldklub blev hædret med 'Det gode liv'-prisen på grund af deres store indsats igennem 11 år.
"Drengene har fået en god opdragelse omkkring fair play, og begge trænere har et engagement, der giver drengene på holdet et sted at gå til, hvor kammeratskabet er i højsæde. Et kammeratskab, der er støttet og udviklet qua trænerne", lød det indstillingen.

Publiceret 29 November 2013 11:36

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV