Sådan! Endnu en filmpris til Kruse

Igen i år vinder elever fra Kruses Gymnasium en pris ved Elevfilmfestival Øst. Prisen gik til filmen 'Op ad bakke'

Af
Helene Stolle

Fem piger fra Kruses Gymnasium i Farum vandt forleden en pris for deres eksamensfilm 'Op ad bakke'.
Filmen handler om en ung piges pludselige hjertesvigt og efterfølgende operation, og pigerne har arbejdet med lyd og billeder, som historiens bærende element.
"Vi ville lave en film, der havde fokus på lydeffekter, og så ville vi prøve, hvordan man kan bygge en film op om sætningen 'op ad bakke'", fortæller pigerne og lægger ikke skjul på, at det var en udfordring.
Se den prisvindende film her
"Men vi tog det op i gruppen, og efter en brainstorm på Facebook kom vi frem til, at vi ville lave en film om en pige, der skulle igennem hjerteoperation", fortæller pigerne, der fra begyndelsen var helt enige om, at lyden fra en hjerterytme gav en helt speciel stemning.
Film- og medieuddannelser
De fem prisvindende piger er enige om, at 'film og medier' er et interessant fag, som de alle gerne vil gå videre med efter gymnasiet.
Til sommer bliver de studenter, så tankerne om, hvad de så skal, fylder meget netop nu. Og både Filmskolen, Journalisthøjskolen og Mediehøjskolen er på tale.
"Det er fedt at fortælle historier gennem et visuelt medie", siger Signe Scharf og tilføjer, at hun synes, at det er meget bedre end at skrive.
"Det er lidt nørdet, men jeg kan godt lide at klippe. At sidde med de der tekniske ting og få det hele til at hænge sammen", siger Kübra Uzun.

Vinder pris for andet år i træk

Med prisen for 'Op ad bakke' er det for anden gang, at elever fra filmgruppen på Kruse vinder en pris ved Elevfilmfestival Øst. Sidste år vandt Kruse-eleverne med filmen 'Ballerina', der var en dokumentar om livet som balletdanser.
Elevfilmfestival Øst fandt sted på Cinemateketet i København.

null

Publiceret 07 February 2014 09:05

SENESTE TV