Niklas Hedegaard blev hædrert som Årets Svmmer i Farum Svømmeklub. Her ses han i jubel over sejren og kvalifikationen til EKM. Foto: Henrik Vedel

Niklas Hedegaard blev hædrert som Årets Svmmer i Farum Svømmeklub. Her ses han i jubel over sejren og kvalifikationen til EKM. Foto: Henrik Vedel

Stolte klubmestre

Der er blevet afholdt klubmesterskab i Farum Svømmeklub, og det blev til en forrygende dag med masser af stemning og god svømning

Aldersfordelingen blandt svømmerne ved klubmesterskabet i Farum Svømmeklub gik fra 7-44 år, og fordelt på aldersgrupper og køn blev det til i alt 11 stolte klubmestre.
Hver svømmer skulle svømme tre løb efter eget valg samt deltage i den afsluttende disciplin '25 m streamline' under vand. De yngste svømmere samt Masters skulle dog kun svømme to løb efter eget valg og måtte komme op og trække vejret under deres streamline.
Efterfølgende blev svømmernes tider omregnet til FINA-point ud fra den internationale pointskala, hvor 1.000 points svarer til verdensrekorden. Den svømmer, der havde opnået flest point inden for hver årgangsgruppe, blev derefter kåret til klubmester. Sammen med titlen fulgte der en check fra Handelsbanken på 300 kroner, en vandrepokal med indgraveret navn samt en mindre pokal til evig eje.
Masser af potentiale
I år var der i forhold til de tidligere år stor deltagelse blandt de yngre svømmere, hvilket skyldes, at Farum Svømmeklub i 2013 indførte en ny type svømmehold kaldet Medley-skolen. Navnet er taget fra den svømmedisciplin, hvor man svømmer alle fire stilarter: ryg, bryst, butterfly og crawl. I Medley-skolen arbejdes der med alle svømmediscipliner og det afklares, om børnene har lyst til at have svømning som sin fremtidige sport.
"Det var skønt at se alle de nye potentielle konkurrencesvømmere, som valgte at deltage i klubmesterskabet – et tydeligt tegn på, at den nye holdstruktur har været en succes", lyder det fra Farum Svømmeklub.
Særlig hæder
Efter kåringen af årets klubmestre blev der uddelt yderligere tre hædersbevisninger: Årets Svømmer blev Niklas Hedegaard, Årets Kammerat blev Thomas Degnbol Bech, og Farum Svømmeklubs Vandrepokal gik til Henrik Vedel for hans store frivillige indsats.
Afslutningsvis skrev Niklas Hedegaard autografer til alle de glade svømmere og tilskuer. Niklas har bl.a. vundet DM flere gange, er indehaver flere danske rekorder og deltog ved EM i Herning i december 2013.Publiceret 10 February 2014 15:15