Guld til Farum Svømmeklub

Flot resultat ved DM på kortbane

Ved de netop overståede Danske Mesterskaber på kortbane i Bellahøj Svømmestadion var svømmerne fra Farum Svømmeklub med helt fremme i medaljestatistikken.
Hele 10 danske mesterskaber hos seniorerne blev det til, og derudover en sølv- og fire bronzemedaljer. I alt 15 medaljer, hvilket placerer Farum Svømmeklub som den anden bedste klub i Danmark. Juniorerne var også godt med og fik fire sølv- og tre bronzemedaljer, og dermed et samlet antal på 22 medaljer.
Topscorer for klubben blev VM-deltager Frederik Siem Pedersen, som stillede op i tre individuelle løb og fem holdkapper. Frederik Siem Pedersen blev dansk mester i 50m fri, 100m fri og 200m fri og deltog for Farum, som vandt alle fem holdkapper. Det bragte Frederik op på 8 guldmedaljer på de 4 dage i Brønshøj.

Mere guld

En anden af klubbens svømmere, Niklas Hedegaard, kom lige i hælene på Frederik. Han havde også tre løb plus holdkapper og kom ud af det med syv guldmedaljer og en sølvmedalje. Og kun 2/100 af et sekund skilte ham fra guldet i den sidste disciplin. Niklas blev dansk mester i 100m bryst og 200m bryst, og blev nr. 2 i 50m bryst.
Kevin Witt Christensen deltog også på alle fem holdkapper og fik udover de fem guldmedaljer også tre bronzemedaljer i 50m ryg, 100m ryg og 200m ryg.
Den fjerde plads på holdkapperne var fordelt mellem tre svømmere, så to guld til Marcus Olesen i 4x50 medley og 4x100 medley, toguld til Philip Greve i 4x50 fri og 4x100 fri og en guld til Daniel Christian i 4x200 fri.
I alt 17 svømmere fra klubben var med til dette DM, og mange af de yngre førsteårsjuniorer leverede fremragende præstationer. Der blev sat mange personlige rekorder, selvom det ikke rakte til topplaceringer for alle. Men det viser, at man er på rette vej. Flere af disse unge svømmere vil om få år være med fremme i toppen af dansk og måske international svømning.
”Dette er det bedste resultat til et dansk mesterskab for Farum Svømmeklub i rigtigt mange år”, siger klubchef Lars Bo Pedersen og fortsætter:
”I 2009 da mange af disse svømmere var juniorer, havde vi et tilsvarende godt mesterskab, blot med juniormedaljer. Nu får vi seniormesterskaberne. Og samtidig har vi et nyt kuld juniorer klar”.

Frederik Siem Pedersen – ottedobbelt dansk mester.

Frederik Siem Pedersen – ottedobbelt dansk mester.

Publiceret 26 November 2014 13:55

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV