Daniel er julekalenderekspert:

Gav eleverne på Syvstjerne-skolen en særlig oplevelse

En hel dag i julekalenderens tegn. Det var hvad eleverne i 3.-5. klasse på Syvstjerneskolen fik forleden

Af
Helene Stolle

"Jeg har altid elsket julekalendere. Da jeg var ganske lille optog jeg alt, hvad der var af dem - først lyden på kassettebånd, derefter på VHS og sidenhen kunne jeg jo købe de forskellige julekalendere på dvd".
Det er Daniel Røde Hansen, der fortæller om sin passion for de mange julekalendere, der er blevet vist på TV gennem tiden. En passion, som har gjort ham til julekalender-ekspert på TV2 - blandt andet.
"Det er lidt sjovt, at jeg pludselig er blevet udråbt til ekspert på det her område, men ja jeg indrømmer, at jeg altid har dyrket julekalenderen", fortæller Daniel Røde Hansen, der er vokset op i Værløse men i dag bor i Valby.
Han har dog ikke mistet forbindelsen til Værløse, for til dagligt arbejder han som vikar på Syvstjerneskolen. Og det var også her eleverne i 3.-5. klasserne forleden fik en hel dags undervisning i netop julekalendere.
 "De skulle lære, hvordan den gode tv-julekalender bliver til", siger Daniel Røde Hansen, der indledte dagen med en fortælling om tv-julekalenderens historie op gennem tiden, og hvad der definerer den gode julekalender.
"Der er flere elementer, der skal være til stede i en julekalender for, at den lykkes. Dels skal der være en god fortælling, men det er også vigtigt, at der er nogle gode sange og så selvfølgelig magien. Det er rigtig vigtigt", forklarer Daniel Røde Hansen.

Fingrene i produktionen

Eleverne på Syvstjerneskolen skulle på den særlige julekalenderdag også selv have fingrene i en julekalenderproduktion. I grupper skulle de nemlig optaget et julekalender-afsnit.
"Mellem alle disse afsnit kåres der så en vinder, og vi viser selvfølgelig julekalenderafsnittet på den sidste skoledag inden jul", fortæller Daniel Røde Hansen og tilføjer, at alle grupperne udover at filme et afsnit også skulle fremstille en plakat tilpasset deres afsnit.

Daniel Røde Hansen, julekalender-ekspert, stod bag en hel undervisningsdag i julekalenderens historie samt indhold for 3.-5. klasserne på Syvstjerneskolen. Foto: Helene Holm Stolle.

Daniel Røde Hansen, julekalender-ekspert, stod bag en hel undervisningsdag i julekalenderens historie samt indhold for 3.-5. klasserne på Syvstjerneskolen. Foto: Helene Holm Stolle.

Samarbejde på tværs

Idéen til den særlige julekalenderdag udspringer af en snak, som Tobias Smith, der er lærer på Syvstjerneskolen havde sammen med Daniel Røde Hansen tilbage i efteråret.
"Og så tog det ene det andet. Jeg har selvfølgelig stået for alt det julekalenderfaglige, mens Tobias Smith har været teknisk ansvarlig på projektet", fortæller Daniel Hansen, der også roser eleverne for deres måde at arbejde på dagen igennem.
"Det har været en fantastisk dag i julekalenderens tegn - en rejse fra 1962, hvor traditionen med tv-julekalendere begyndte på DR til i dag, hvor der er julekalendere på flere kanaler og for både børn og voksne. Jeg føler, at dagen blev en dag, der kombinerede læring og julestemning på en helt ny måde, der aldrig er set før".

Den lystige julekalender

Daniel Røde Hansen nøjes ikke med at begrave sig i de forskellige julekalendere eller fortælle om sin viden på TV2, han har nemlig også sin helt egen julekalender. Den har titlen 'Den lystige julekalender' og kan følges på Facebook.
"Ideen til den opstod sammen med en af mine venner for nogle år tilbage, og omdrejningspunktet var dengang som nu juleøl", fortæller Daniel Røde Hansen med et stort smil.
"Jeg elsker alt ved julen".
Se klip fra TV2s Go´morgen Danmark med Daniel Røde, hvor han taler om voksenjulekalendre:
 

null

Publiceret 10 December 2014 16:00

SENESTE TV