Medaljehøst:

Farums herrer er de bedste i Danmark

Farum Svømmeklub leverede igen i år en rekordstor medaljehøst ved Danmarks Mesterskaberne. 19 medaljer blev til det - de otte af dem af guld

Farums herrer satte ved de danske mesterskaber to danske rekorder i holdkap. Først i 4 x 100m fri hvor den nye rekord lyder på 3:20.97. Det er en forbedring af den gamle rekord med hele 2,5 sek. Den anden rekord faldt i 4 x 100m holdmedley, hvor Farums herrer svømmede i 3.43.39, hvilket er en forbedring på 1,4 sek.
Begge de to tidligere rekorder var sat i de dage i 2009, hvor de hurtige plastikdragter var tilladt, og det gør kun præstationerne endnu mere markante.
Farums herrer tog sig også af førstepladsen i den sidste holdkap 4 x 200m fri, så dermed blev det til tre guldmedaljer i tre holdkapper.
Prikken over i'et var i 4 x 100m holdmedley, hvor Farums andethold tog sig af bronzemedaljen. Dermed havde Farum altså otte svømmere på podiet.

Individuelle medaljer

Også i de individuelle konkurrencer satte Farum sig på flere danske mesterskaber, mest markant var 100m fri, hvor Farum besatte alle tre pladser på podiet. Her blev Anders Lie dansk mester, mens sølvmedlajen gik til Frederik Siem Pedersen og bronzemedaljen til Kevin Witt Christensen.
I både 50m ryg og 100m ryg var der også to Farumsvømmere på podiet, idet Magnus Jákupsson vandt guld i begge discipliner, og Kevin Witt Christensen fik henholdsvis bronze og sølv.
Den danske rekordholder i 50m bryst, Philip Greve, tog sig af guldet i 100m bryst og fik en sølvmedalje i 50m bryst.
Da Philip stadig er juniorsvømmer, fik han også lige to juniorguldmedaljer i de samme discipliner samt en bronzemedalje i 50m fri. Derudover vandt Frederik Siem Pedersen guld i 50m fri for tredje år i træk, Magnus Jákupsson fik bronze i 50m fly, og Niklas Hedegaard fik bronze i 100m fly.

Alle Tre medaljer i 100 m fri gik til Farum-svømmerne. Fra venstre Frederik Siem Pedersen (sølv), Anders Lie (guld) og Kevin Witt Christensen (bronze). Foto: Henrik Vedel, SkouVedelFoto

Alle Tre medaljer i 100 m fri gik til Farum-svømmerne. Fra venstre Frederik Siem Pedersen (sølv), Anders Lie (guld) og Kevin Witt Christensen (bronze). Foto: Henrik Vedel, SkouVedelFoto

Stolt trænerduo

Med de mange medaljer var det en stolt trænerduo, Claus Buus og Thomas Jansson, der så på. Efter stævnet havde de da også svært ved at få armene ned.
Klubchef Lars Bo Pedersen er også godt tilfreds med resultaterne ved DM.
"Vi kan konstatere, at træningsmiljøet i Farum Svømmeklub tiltrækker stærke svømmere og tilfredsstiller det behov for individualisering og lydhørhed, som disse svømmere efterspørger", siger han.

Tid til ferie

De fleste svømmere holder nu en velfortjent sommerferie, men for Anders Lie går turen med VM-landsholdet til VM i Kazan i Rusland fra den 2. til den 9. august, mens Magnus Jakupsson og Frederik Siem Pedersen skal med resten af landsholdet til Portugal Open i slutningen af juli.
hhs

Publiceret 14 July 2015 10:48

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV