Nordea Fonden støtter mountainbike-entusiaster med 50.000 kroner

Hareskovens Mountainbike Sporgruppe har fået 50.000 kroner til sit sporarbejde i Hareskoven

Af
Martin Warming

Martin Warming

Medlemmerne af Hareskovens Mountainbike Sporgruppe, der står for at renovere sporne til mountainbike-rytterne i Hareskoven, har fået overrakt 50.000 kroner af Nordea Fonden til deres arbejde.
Medlemmerne mødtes søndag for at renovere endnu et lille stykke af det 26 kilometer lange mountainbike-spor, men der var ikke tale om en helt almindelig arbdejdsdag. Gitte Svenningsen, der er filialdirektør i Nordea Værløse, var nemlig mødt op for at overrække pengene fra Nordea Fonden.
"Jeg bliver både glad og stolt, og samtidig får jeg rigtig stor respekt for den store indsats, som så mange frivillige gør her i skoven, og som borger glæder det mit hjerte, at der er så mange, som er med til at gøre det muligt for andre", sagde Gitte Svenningsen.
"Her i skoven oplever jeg ildsjæle og et engagement, der går hånd i hånd med respekten for naturen og skovens gæster. Det at frivillige arbejder 1.338 timer for at etablere og renovere et spor, som kun er en del af en større plan, er uden lige, og det kan jeg ikke sige jer tak nok for. Det er derfor ekstra dejligt, at jeg i dag står med et stort Dankort til jer. Et kort, der giver et tilskud til, at sporet i Store Hareskov kan blive tørt og holdbart og samtidig være spændende at køre på og smukt at gå i for alle skovens gæster", sagde filialdirektøren.

Brug for pengene

Forud for arbejdsdagen havde bestyrelsen for gruppen brugt mange uger på forberedelser - blandt andet på at lave aftaler med Naturstyrelsen, skaffe materialer, leje maskiner og planlægge arbejdet for de frivillige. Pengene fra Nordea Fonden er nødvendige for at betale for materialer og maskiner, og en enkelt spordag kan koste mellem 25.000 og 75.000 kroner.
22 mænd og kvinder deltog i arbejdsdagen. Der skulle blandt andet bygges en bro gennem et vådområde, bygges 140 meter helt nyt spor og laves en række små sjove tekniske detaljer.
Efter et par times arbejde samledes gruppen og blev præsenteret for Gitte Svenningsen, som altså skulle overrække de 50.000 kroner fra Nordea Fonden.
"Nordea Fonden har valgt at støtte lige netop jeres projektet med 50.000 kroner med baggrund i, at I giver lyst til alle former for motion, leg, friluftsliv og fysisk aktivitet, samtidig med at I får flere danskere til at bruge naturen aktivt i by og på land", sagde Gitte Svenningsen.
Skovrider Kim Søderlund fra Naturstyrelse var også mødt op.
"I Naturstyrelsen er vi rigtig glade for samarbejdet med Hareskovens Mountainbike Sporgruppe. Sporgruppen er gode til at finde løsninger, som gør sporet sjovere at køre på, samtidig med at sporets holdes smalt og indpasset i skoven. Det er imponerende at følge fremdriften i arbejdet og den interesse, der er for at deltage i frivilligt arbejde med Sporgruppen. Når der i Naturstyrelsens skove er gode mountainbike-spor, så skyldes det i høj grad, at lokale ryttere via sporgrupper yder en stor indsats med at etablere og vedligeholde sporene. Sporet i Hareskoven er det mest brugte spor i Danmark. Naturstyrelsen har en tæller på sporet, og vi kan se, at der i gennemsnit er 1.900 brugere per uge, så der er mange, der har glæde af sporgruppens indsats", sagde Kim Søderlund.
Sporgruppen er i gang med at renovere en strækning på 250 meter, som færdiggøres over to weekender, og den næste arbejdsdag afholdes den 20. september.
Mødestedet er ved Grønnevej/Syvstjernevej i Store Hareskov klokken 10.

Publiceret 01 September 2015 00:00

SENESTE TV