Sydlejren på den gamle flyvestation skal udbygges til en helt ny bydel - og her kan der etableres et bofællesskab. Arkivfoto: Furesø Kommune

Sydlejren på den gamle flyvestation skal udbygges til en helt ny bydel - og her kan der etableres et bofællesskab. Arkivfoto: Furesø Kommune

Furesø Kommune ønsker flere bofællesskaber

Flere og flere ønsker at bo i fællesskaber, og nu hjælper kommunen dem på vej

Hvis drømmen er at flytte i bofællesskab, kan vejen fra drøm til virkelighed virke helt uoverskuelig. Det gælder uanset, om du er oppe i alderen eller en ung børnefamile. Derfor bliver drømmen mange gange bare ved drømmen, men nu kan du få hjælp til at virkeliggøre den. Furesø Kommune holder nemlig et opstartsmøde for alle interesserede mandag den 9. november i Galaksen.
"Overskriften for vores vision for Furesø er, at 'vi skaber løsninger sammen'. Furesø er en attraktiv grøn bosætningskommune midt i naturen med stærke fællesskaber, hvor borgerne engagerer sig og tager ansvar. Og vi vil gerne invitere flere borgere og flere fællesskaber med om bord– herunder bofællesskaber for alle aldersgrupper", siger borgmester Ole Bondo Christensen.
"Lige nu er vi ovenikøbet i gang med nogle virkelig spændende byudviklingsprojekter - herunder den nedlagte Flyvestation Værløse. En helt ny bydel med en fascinerende fortid, hvor I kan bo midt i naturen og samtidig kun er 20 kilometers kørsel fra København", fortæller Ole Bondo Christensen og nævner samtidig, at der flere steder i kommunen er ledige grunde til bofællesskaber - blandt andet i Farum og Jonstrup.

Vær med fra begyndelsen

På opstartsmødet bliver deltagerne informeret om de skridt, der er i processen med at etablere et bofællesskab og om, hvordan Furesø Kommune kan hjælpe undervejs. De får inspiration til at arbejde videre med visioner og bliver også introduceret til de forskellige byggemuligheder. På flyvestationen er det endda muligt at få indflydelse på udviklingen af området helt fra begyndelsen, når der skal laves en lokalplan for området Sydlejren.
Efter mødet den 9. november, inviteres deltagerne til et forløb over tre workshops, hvor der arbejdes med realisering af projekterne. Her kan deltagerne dele tanker og planer med hinanden og få hjælp til at finde sammen i bofællesskabsgrupper.
"I forløbet vil der blive arbejdet med emner som visioner for fællesskabet, ejerformer, projektbeskrivelse, livet i bofællesskabet, finansiering og udbudsmateriale under vejledning af professionelle rådgivere", lyder det fra Furesø Kommune
Hvis du vil med til opstartsmødet tilmelder du dig via mail til bme@furesoe.dk, skriv 'Nye bofællesskaber' i emnelinie.
hhs

Publiceret 27 October 2015 08:36

SENESTE TV