Flere end 180 borgere deltog i det opstartsmøde, som Furesø Kommune afholdt i mandags om bofælleskaber. Privatfoto

Flere end 180 borgere deltog i det opstartsmøde, som Furesø Kommune afholdt i mandags om bofælleskaber. Privatfoto

Kæmpe interesse for bofællesskabs-formen

Flere end 180 borgere deltog i det særlige opstartsmøde om muligheden for at etablere bofællesskaber i Furesø

Af
Helene Stolle

Interessen for bofællesskaber - både mellem yngre og ældre - er stor i Furesø. Det var tydeligt ved det opstartsmøde, som Furesø Kommune havde inviteret til i mandags. Her dukkede nemlig flere end 180 borgere op.
På mødet, der blev afviklet i Farum Kulturhus, fik de mange tilhørere information om mulighederne for at etablere bofællesskaber som del af kommunens planlagte eller igangværende byudviklingsprojekter.
Det var borgmester, Ole Bondo Christensen (S), der åbnede mødet, hvorefter Niels Thygesen, by- og kulturdirektør, fortalte om kommunens byggemuligheder - og der er plads til bofællesskaber i både Sydlejren på den gamle flyvestation samt i Laanshøj, der også ligger på flyvestationen. Derudover vil det også være muligt at etablere bofællesskaber i både Jonstrup Nord samt i Farum på Bybækgrunden og Bygmarkskolen.
Se det materiale om bofællesskaber, der blev gennemgået på mødet her
Jacob skjødt Nielsen fra 'Det Grønne Hus' var også tilstede ved mødet, hvor han fortalte om de mange skridt, der er i processen med at etablere et bofællesskab og ikke mindst, hvad der skal til for at komme i gang.
De, der efter opstartsmødet ønsker at gå videre med drømmen om et bofællesskab, er nu inviteret til at deltage i et forløb på tre workshops. Første worskhop er den 30. november klokken 19 til 21.30 i Farum Kulturhus.
Læs mere om de kommende workshops her
"Man behøver ikke at have deltaget i opstartsmødet, for at være med. Formålet med mødet er blandt andet at blive mere konkret på de forskellige projekter og sætte ansigter på de andre mulige deltagere", lyder det fra kommunen.


Publiceret 15 November 2015 05:30

SENESTE TV