Landets 4. bedste gymnasium ligger i Furesø

Elevernes store engagement er en af årsagerne til, at Kruses Gymnasium er et af landets bedste gymnasier, når det handler om karekatergennemsnittet

Af
Martin Warming

Martin Warming

Elever fra Værløse og Farum er med til at skabe landets 4. bedste gymnasium.
I 2015 har Kruses Gymnasium bevæget sig op ad stigen og er gået fra at være nummer fem til nummer fire på listen over de bedste gymnasier i landet målt på karaktergennemsnittet til studentereksamen.
"Skolerne i Værløse og Farum er rigtig gode til at kvalificere deres elever, så de er fagligt rustede til at fortsætte på en ungdomsuddannelse. Det mærker vi hvert år, når vi møder de mange engagerede elever fra både Værløse og Farum. Vi bygger videre på denne faglige nysgerrighed hos eleverne – uden deres store engagement og de fagligt dedikerede lærere, tror jeg ikke, at vi kan komme så højt op på listen", siger rektor Carsten Gade fra Kruses Gymnasium.
Undervisningsministeriets 2015-statistik viser, at gymnasiet i Furesø, Kruses Gymnasium, er gået et trin op ad stigen fra nummer fem til at være nummer fire på listen over almene gymnasier (stx) med det højeste karaktergennemsnit til studentereksamen. Det er en placering, som rektoren fra det lokale gymnasium er glad for. En fortjeneste, han også retter mod det faglige engagement, som han oplever hos eleverne på Kruse, hvor 70 procent af eleverne er fra Værløse og Farum.
"Uden elevernes lyst til at lære og aktive deltagelse i undervisningen bliver det svært at komme så højt op på listen", siger Carsten Gade.
"Vi har de faglige rammer og dygtige lærere, men det er op til eleverne, hvordan de vil tager imod undervisningen og vores faglige tilbud. Er man indstillet på at arbejde hårdt i de tre år, så kan man også komme langt. Du behøver ikke være super-klog for at begynde på Kruses Gymnasium, men du har gode muligheder for at blive det", siger Carsten Gade
Christina Riisgaard, der går i 1.e, sidder i sofaen på gangen med en håndfuld klassekammerater, som er ved at forberede sig i samfundsfag. Hun har en god forklaring på, hvorfor hun tror, at Kruses Gymnasium ligger så højt på listen over karaktergennemsnittet til studentereksamen.
"Jeg tror, at når du kommer godt ud af det med dine lærere, og I kender hinanden, så lærer du også mere – og jeg tror, at elever og lærere er tættere på Kruse. Jeg tror, at det er nemmere at få fokus fra læreren her, fordi vi er et mindre gymnasium", fortæller Christina Riisgaard.
Hendes tre klassekammerater nikker genkendende til hendes forklaring, mens Facebook-siden gennemgås sideløbende med gruppearbejdet i samfundsfag.

Publiceret 14 December 2015 00:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV