"Vi lytter til alle borgeres synspunkter om fremtidens Laanshøj", siger John Ingemann Allentoft, formand for miljø-, plan- og teknikudvalget. Arkivfoto: Martin Warming

Udvalgsformand:

"Alle synspunkter om Laanshøj bliver hørt"

Både borgmester Ole Bondo Christensen (S) og formand for miljø-, plan- og teknikudvalget, John Ingemann Allentoft (C) lover nu, at alle synspunter om udviklingen af Laanshøj bliver hørt

Af
Helene Stolle

Der er gang i debatten om udviklingen af Laanshøj på den gamle flyvestation i Værløse, og nu går både borgmester Ole Bondo Christensen (S) og formand for miljø-, plan- og teknikudvalget, John Ingemann Allentoft (C) sammen om at forsikre borgerne om, at de nok skal blive hørt. 
"Debatten om den kommende planlægning af Laanshøj er vigtig for den videre udvikling af området, og alle indlæg vil blive studeret af både politikere og forvaltning i Furesø Kommune", lyder forsikringen fra borgmesteren og udvalgsformanden i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune. 
Læs også: Borgerne siger fra: Underskriftsindsamling i protest mod Laanshøj-planer
Heri fremgår det også, at kommunen ønsker en dialog med borgerne om udvikling af området, inden der skal udarbejdes forslag til både kommuneplantillæg og lokalplan, og derfor opfordrer John Ingemann Allentoft alle interesserede parter til at komme til det borgermøde, der holdes på mandag den 1. februar klokken 19.30 på Syvstjerneskolen i Værløse.
Det glæder især Else-Marie Buch Leander, der bor i Laanshøj og står i spidsen for en underskriftindsamling som protest mod de fremlagte planer. Hun mener nemlig, at der ligefrem er tale om tillidsbrud mellem kommune og borgerne. 
Læs også: Laanshøj-planer i kraftig modvind
"Vi, der allerede bor i Laanshøj har købt vores huse i forhold til Lokalplan 72, men nu oplever vi, at kommunen vil ændre området markant", siger hun til Furesø Avis og tilføjer, at de er en stor gruppe af borgere, der frygter, at hvis byggeplanerne gennemføres, vil området skifte karakter fra sin unikke landsbystemning midt i naturen til et ganske almindeligt parcelhuskvarter og endog med højhuse. 
"Det vil ikke bare være synd for os men også for kommunen. Furesø burde bryste sig af den perle, som Laanshøj er i dag", siger hun. 
 

Byudvikling i balance

John Ingemann Allentoft har tidligere her på furesøavis.dk givet udtryk for, at den massive kritik, som byggeplanerne for Laanshøj møder, er en del af processen for udvikling af byområder.  
“Jeg glæder mig rigtig meget over, at vi i Furesø har så engagerede borgere, som vi har, og erfaringerne viser, at selvom der har været kritik ved tidligere udviklingsprojekter - både i Farum Nord og Jonstrup - så finder vi i dialog frem til en udformning af projektet, som alle kan være tilfredse med", siger han og tilføjer, at nu gælder det om sammen med borgerne at få diskuteret fremtidens Laanshøj ud fra bebyggelsesforslaget fra Boligejendom Aps. 
Fik du læst: DF om lokalegebyr: Find et andet sted at spare
 ”Placeringen af bebyggelser i området, afstanden mellem enklaverne og højden på husene og antallet af boliger er nogle af de elementer, som vi selvfølgelig skal overveje grundigt for at opnå en harmonisk bebyggelse, der passer godt ind i omgivelserne”, siger han i pressemeddelelsen fra kommunen, hvori Ole Bondo Christensen også slår fast, at der skal være balance i byudviklingen. 
”Vi skal sikre gode boliger, god infrastruktur, rekreative områder og hensynet til naturen. Byrådet lægger stor vægt på, at alle beboere i Laanshøj og andre interesserede får mulighed for at fremkomme med deres syn på planerne for Laanshøj. Det er derfor, at den nuværende indkaldelse af ideer og forslag er sat i gang", slår borgmesteren fast i pressemeddelelsen. 
Else-Marie Buch Leander er glad for, at politikerne nu inviterer til dialog.
"Så meget desto mere som vi jo ikke er blevet spurgt før i den -  kan vi forstå - længere proces, der ligger til grund for Laanshøj+. Men vi deltager meget gerne fremover i konstruktiv dialog med politikerne om Laanshøjs fremtid", siger hun. 

null

Publiceret 29 January 2016 11:45

SENESTE TV