Stine Bitsch-Larsen holder foredrag i Stavnsholtkirken søndag den 7. februar. Privatfoto

Stine Bitsch-Larsen holder foredrag i Stavnsholtkirken søndag den 7. februar. Privatfoto

Stine Bitsch-Larsen fortæller om 'Svanevinger' i Stavnsholtirken

Stine Bitsch-Larsen, der er født i 1918, fortæller om sin opvækst som præstedatter, besættelsen og Afrika

Som opvarmning til udgivelsen af erindringsbogen 'Svanevinger' kunne man den 6. januar opleve Stine Bitsch-Larsen fortælle om sit liv for de 80 fremmødte på aktivitetscentret Gedevasevang i Farum.
Men det egentlige udgivelsesarrangement finder sted på søndag den 7. februar mellem klokken 16 og 17.30 i Stavnsholtkirken, hvor forfatteren er i samtale med bogens redaktør Michael Svennevig. Derudover medvirker de ghanesiske musikere Alfred Tamakloe (percussion) og Sam Takyi (guitar), der blandt andet illustrerer bogens afrikanske del. Og den lokale skuespiller Helene Egelund læser op fra bogen.
'Svanevinger' er Stine Bitsch-Larsens erindringsbog om tiden, der gik. Om opvæksten, besættelsen og Afrika.
Stine Bitsch-Larsen, der er født i 1918, debuterede som forfatter i 1983. Inden da havde hun været skoleleder, keramiker, organist og grafiker. I bogen fortæller hun om det fjerne Afrika og den nære besættelse. Om sin opvækst som præstedatter ude på landet, om selv at blive holdt udenfor, men at insistere på, at der altid findes andre veje. Stine fortæller om sine svanevinger, der ikke altid kunne bære hende, men som alligevel endte med at bringe hende igennem den store livsfortælling - som denne bog rummer - om hende selv, opvæksten og familien. 'Svanevinger' består både af Stines egen beretning, en omfattende fotodel og en sideløbende portrætsamtale af Michael Svennevig, der dokumenterer, hvordan det er at trænge stadigt dybere og længere ned i historien.
Arrangementet er et samarbejde mellem Stavnsholtkirken og 'Festival om fortællinger & livshistorier' på Betaniahjemmet på Frederiksberg, der løber af stablen fra den 2. til 10. februar.
Der er fri entré til arrangementet i Stavnsholtkirken.
mw

null

Publiceret 31 January 2016 06:00

SENESTE TV