"Der skal bygges mindre på Laanshøj". Sådan siger viceborgmester Preben Sandberg Pettersson (S) efter mandagens borgermøde om Laanshøj+. Arkivfoto

Viceborgmester:

"Der skal bygges mindre på Laanshøj"

"Vi tager borgernes bekymring om fremtidens Laanshøj alvorligt og derfor må kommunen nu bede BoligEjendom om at komme med et nyt bud på bebyggelse af området", siger Preben Sandberg Pettersson (S), viceborgmester

Af
Helene Stolle

Mandag aften var der borgermøde om fremtidsplanerne på Laanshøj på den gamle flyvestation i Værløse. En stor gruppe borgere er kritiske over for de planer, som BoligEjendom har for området. Planer, der ifølge borgerne vil ødelægge det unikke ved Laanshøj.
Læs også: Laanshøj-planer i kraftig modvind
"Vi tager borgernes bekymring alvorligt", siger viceborgmester Preben Sandberg Pettersson (S), og fortæller, at han derfor sammen med de resterende socialdemokratiske medlemmer af miljø-, plan- og teknikudvalget vil bede kommunen om at få BoligEjendom til at komme med et nyt bud på fremtidens Laanshøj.
"Et bud med færre boliger", understreger Preben Sandberg Pettersson og tilføjer, at der er et behov for en tættere dialog om udviklingen af området.
Læs også: Borgerne siger fra: Underskriftsindsamling som protest mod Laanshøj-planer
"Vi skal nedsætte en dialoggruppe med repræsentanter fra de nuværende beboere i Laanshøj, Danmarks Naturfredningsforening, kommunen og BoligEjendom. Følgegruppen skal kvalificere planerne for udbygning og udvikling af Laanshøj", lyder det fra viceborgmesteren, der samtidig understreger, at alt skal med i processen.
"Både idéer men også bekymringer. Alt er stadig til forhandling", siger han.
Om Laanshøj-planerne

Laanshøj skal udbygges med flere boliger. Det er fastlagt i kommuneplanen og den gældende rammelokalplan 72.

Ejeren af området, BoligEjendom er kommet med et udspil, der har mødt kritik – senest på et borgermøde den 1. februar. Kritikken går blandt andet på, at der bygges for meget og for højt, at der ikke tages nok hensyn til naturen og at der ikke er peget på løsninger vedr. daginstitutioner, skolekapacitet og trafik.

 

Publiceret 02 February 2016 11:50

SENESTE TV