Unge gymnasieelever får i denne uge prøvet kræfter af som ledere. Foto: Helene Holm Stolle

Unge gymnasieelever får i denne uge prøvet kræfter af som ledere. Foto: Helene Holm Stolle

Furesø-projekt gør 600 unge til ledere for en dag

Under det store idrætsstævne TEAMball Fun Cup, der løber af stablen hele denne uge, er 600 unge ledere

Af
Helene Stolle

Mens flere tusinde skoleelever muntrer sig til årets kidsvolley-stævne i denne uge, snuser engagerede gymnasieelever og studerende til lederrollen. De guider nemlig de mange hold, der tilsammen med de andre hold under TEAMball Fun Cup udgør godt 4.000 deltagere, gennem stævnet.
Læs også: Skoleelever til kæmpe kidsvolleystævne
De unge har forberedt sig gennem kompetencemoduler i coaching, konflikthåndtering, argumentationsteknik, personlighedsprofiler og seminarer i ledelse og arbejdsglæde. En forberedelse, der har fundet sted i både skoletiden og i fritiden. 
"Og de skarpe erfaringer, de får sig i løbet af denne uge, gør dem til oplagte ledere og trænere i foreningslivet fremover", siger brødrene Mogens og Martin Brolin, der er initiativtagere til både TEAMball Fun Cup samt 'Leder for en dag'-initiativet for de mange hundrede unge.

Nøglen til fremtiden

Både TEAMball Fun Cup og 'Leder for en dag'-initiativet har kørt i en årrække, og sidste år vandt projektet da også regionsfinalen i hovedstadsområdet i konkurrencen om Danskernes Idrætspris. Dengang fik projektet rosende ord fra Marie Krabbe fra Dansk Idræts Forbund, der mener, at Furesø-projektet kan være nøglen til at sikre gode trænere til fremtiden.
"Med 'Leder for en dag' tilegner de unge sig teoretiske værktøjer og praktisk erfaring inden for blandt andet ledelse, samarbejde, kommunikation og coaching. Forløbet hjælper de unge videre ud i foreningslivet som ledere og trænere ved forløbets afslutning.
”LEDER.forendag er et win-win initiativ, som kan være til inspiration for idrætsforeninger i hele landet. Ressourcestærke unge får tilbudt er kort uddannelse i ledelse, coaching og kommunikation, som de kan bruge i flere sammenhænge - både som frivillige og professionelt, og idrætsforeningerne får mulighed for at rekruttere flere unge kvalificerede trænere. 'Leder for en dag' kan efter min mening være nøglen til fortsat at sikre kvalificerede trænere i foreningerne", sagde hun til Furesø Avis.
Selvom projektet efterhånden har kørt i en årrække, brænder brødrene Brolin stadig lige så meget for det som i den spæde begyndelse.
"Vi brænder for at få flere til at opleve den glæde, det er at dyrke regelmæssig motion i en idrætsklub. Det er sjovt og giver et socialt samvær, der giver livsglæde gennem hele livet. Og samtidig vil vi gerne facillitere, at flere oplever den glæde og læring, der ligger i at være frivillig i en idrætsklub", fortæller de.

De unge ledere bliver introduceret til coachingens værktøjer. Arkivfoto: Helene Holm Stolle.

De unge ledere bliver introduceret til coachingens værktøjer. Arkivfoto: Helene Holm Stolle.

Publiceret 10 March 2016 07:43