Venstre om integration:

"Furesø bør lade sig inspirere af Hørsholm"

I Hørsholm har man helt droppet modtageklasserne for flygtninge. I stedet placeres børnene direkte i de almindelige klasser. Den måde at gribe integrationen an på kunne Furesø lade sig inspirere af, mener Venstre

Af
Helene Stolle

Der var godt fyldt op i glassalen hos Café Petrine, da Venstre i Furesø onsdag aften var vært ved et åbent møde om integration i folkeskolen.
Aftenens gæst var Annette Wiencke, der er byrådsmedlem i Hørsholm, og hun fortalte om, hvordan man der helt har droppet modtageklasserne for flygtningebørn, og i stedet placerer dem direkte i de almindelige klasser,  og på den måde lader de andre elever fungere som mentorer.
"Erfaringerne fra Hørsholm er, at når flygtningebørnene kommer direkte ind i normalklasserne, så giver det en hurtigere og bedre integration. Både læringsmæssigt men også kammeratmæssigt", fortæller Ole Holleufer (V), der også fortæller, at den efterfølgende debat ved mødet på Petrine var god og vedkommende i forhold til de muligheder og udfordringer, der kan være ved at bringe Hørsholmmodellen til Furesø.
"Sammen med Kasper Krüger vil jeg nu forsøge af bringe erfaringerne fra Hørsholm i spil i forbindelse med de videre drøftelser omkring integrationen i Furesø", siger Ole Holleufer, der er medlem af børne- og skoleudvalget.

Publiceret 15 April 2016 06:37

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV