Der er nikket ja til flere seniorboliger

Miljø-, plan- og teknikudvalget har godkendt et nyt seniorbofællesskab på Bybækgrunden i Farum

Af
Helene Stolle

Bofællesskaber er blevet populære, og flere og flere steder skyder bofællesskaberne op - også i Furesø.
På det seneste møde i miljø-, plan- og teknikudvalget godkendte et flertal af udvalget en lokalplan for den del af Bybækgrunden i Farum, hvor Seniorbofællesskabet Midgård vil opføre et nyt bofællesskab.
Læs også: Borgere: "Vi har byfortætning nok - bevar Bybækgrunden som en grøn oase"
"Vi er glade for, at der skabes mulighed for at realisere ønsket om bofællesskaber for 50+ årige. Der er et ønske om at etablere seniorbofællesskaber med mindre boliger og fællesskab. Det er positivt, at vi kan hjælpe med, at disse ønsker om nye boformer kan imødekommes. Seniorerne får en frihed til at leve på en anden måde efter, at børnene er flyttet hjemmefra, og der åbnes mulighed for, at børnefamilier kan flytte ind i de større boliger der frigives", lyder det fra Lene Munch-Petersen (S).
Læs også: Kæmpe interesse for bofællesskabs-formen
"Der er lagt vægt på, at projektet kan realiseres, så der tages hensyn til andre planer for Bybækskolen og Bybækarealet, hvor der aktuelt arbejdes for etablering af en erhvervsskole, der gerne skulle starte op med konkrete uddannelsesaktiviteter i 2017", lyder det fra de to andre socialdemokratiske medlemmer af miljø-, plan- og teknikudvlaget, Lone Christensen og Preben Sandberg Pettersson.
Selvom udvalget nu har godkendt lokalplanen, skal den først godkendes i økonomiudvalget og byrådet, inden planerne for alvor kan realisere.

null

Publiceret 17 April 2016 06:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV