Danmark spiser sammen - også på Bytorvet

Ældre Sagen i Værløse og Farum er gået sammen med centerforeningen på Farum Bytorv om et større social arrangement i anledning af det landsomspændende projekt 'Danmark spiser sammen'

Af
Helene Stolle

Alt for mange ældre er ensomme, men det er ganske små ting, der skal til for at ændre det. Sidste år satte Folkebevægelsen imod Ensomhed sammen med Ældre Sagen gang i en kampagne, der skal skabe opmærksomhed på de små ting, der kan forebygge ensomhed. Som forlængelse af den er 'Danmark spiser sammen' nu sat på skinner.
"Tanken er, at det samvær, der opstår omkring et måltid eller eller en kop kaffe med kage til, fremmer en god samtale med mennesker, man kun kender fra bybilledet", lyder det fra Ældre Sagen i Farum og Værløse.
De to lokalafdelinger har slået sig sammen med centerforeningen på Farum Bytorv om et særligt kaffe-kage-arrangement søndag den 1. maj mellem klokken 11 og 14 - samme dag, som Farum Bytorv fejrer sin 39 års fødselsdag. 
"For 20 kroner kan man deltage i kaffe-kage-bordet, og vi håber, at mange kan finde overskud til at se sin nabo til en kop kaffe eller give et smil til én, der trænger. Så tag din nabo under armen og lad os alle mødes på Farum Bytorv denne søndag ved middagstid", lyder det fra Ældre Sagen, der også fortæller, at arrangementet udelukkende kan lade sig gøre, fordi Farum Bytorv og Kvickly ønsker at støtte op om initiativet.
"På dagen serverer Kvickly-konditoren fire forskellige lækre kager - alt serveres på tallerkener og krus specielt fremstillet af Ældre Sagen", lyder det fra de to lokalafdelinger.

Sådan køber du billet

Det er frivillige fra Ældre Sagen, der står for det praktiske i forbindelse med dagen, som man skal have købt billet til på forhånd.
Billetterne er allerede nu sat til salg i kiosken i Kvickly Farum samt i Kvickly Værløse.
"Billetterne sælges efter først-til-mølle-princippet. Der kan vælges mellem tidspunkterne klokken 11 til klokken 11.45 samt klokken 12 til 12.45 og klokken 13 til 13.45. Der er 100 billetter til salg per tidspunkt. Så alt i alt er kapaciteten 300 deltagere", oplyser Ældre Sagen.Publiceret 20 April 2016 08:50

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV