V og K inviterer til debatmøde om fremtidens affaldssortering

Venstre og de konservative vil have gang i en debat om fremtidens affaldssortering og inviterer derfor til debatmøde i Farum Arena torsdag den 12. maj

Af
Martin Warming

Martin Warming

Hvordan skal vi sortere vores affald i fremtiden? Det er det store spørgsmål, når Venstre og de konservative i Furesø inviterer til et debatmøde i Farum Arena torsdag den 12. maj.
Baggrunden for mødet er den nye affaldsordning i Furesø, hvor borgerne skal kildesortere husholdningsaffaldet langt mere end hidtil. Ordningen betyder, at borgerne fremover skal sortere sit affald i henholdsvis mad, restaffald, plast, papir, glas og metal.
Læs også: Bondo erkender fejl i affaldsproces: "Nu retter vi op"
Meningerne om den nye affaldsordning er mange, og Venstre og de konservative efterlyser nu en debat om, hvordan vi skal sortere vores affald i fremtiden.
"Den nye affaldsordning i Furesø er vedtaget af et flertal af partierne i byrådet, men det er ikke en ordning, vi i Venstre kan tilslutte os. Ordningen betyder, at alle villaejere nu skal finde plads til tre forskellige beholdere til affald, som er inddelt i to rum. Det er en omstændig og dyr ordning, og i Venstre bryder vi os ikke om, at man tvinger noget ned over hovedet på borgerne. I Venstre mener vi, at vi skal satse på mere centrale kildesorteringssystemer i fremtiden", lyder det fra Venstres byrådsmedlem Lars Carpens.
På debatmødet i Farum Arena deltager blandt andre DONG Energy og Teknologisk Institut, der vil fortælle om nye kildesorteringsteknologier, der i øjeblikket arbejdes på.
Fik du læst: Baadfarten har taget hul på sæsonen
"Nu har vi en aktuel situation, hvor vi kan få borgerne på banen og være med til at debattere, hvad det er, de synes, vi skal satse på i fremtiden. Så vi håber, at der er rigtig mange, der har lyst til at deltage i debatmødet", siger Lars Carpens.
Debatmødet afholdes i VIP-området i Farum Arena torsdag den 12. maj mellem klokken 19 og 22. Man skal ikke tilmelde sig men bare møde op.

Publiceret 03 May 2016 14:58

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV