Vinduesudstillingen i Galleri-AKTI på Farum Hovedgade har været med skiftende kunstnere. Fotograf: Bonne Matheson

Vinduesudstillingen i Galleri-AKTI på Farum Hovedgade har været med skiftende kunstnere. Fotograf: Bonne Matheson

Galleri lukker - nu vil kunstnerne udstille i tomme butiksvinduer

Farvel til Galleri-AKTI og goddag til ’Kunstnomaderne’

Af
Martin Warming

Martin Warming

I november 2015 åbnede Galleri-AKTI på Farum Hovedgade. Et midlertidigt pop-up-galleri i erhvervslokaler, der havde stået tomme i flere år. Gallerikoordinator Barbara Kaad Ostenfeld vidste godt, at galleriets eksistens var midlertidig, og nu lukker galleriet. Men der er som bekendt ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget, og lukningen af Galleri- AKTI har nu ført til et nyt projekt: Kunstnergruppen 'Kunstnomaderne'.
Fik du læst: Har du vandskræk? Den kan Britt hjælpe dig af med
Kunstnomaderne består af fire kunstnere/kunsthåndværkere fra lokalområdet, der ønsker at lave fællesudstillinger i virksomheder, kunstforeninger, kulturhuse, messer og lignende. Derudover har kunstnersammenslutningen også planer om at udstille i tomme butikslokaler- og vinduer for at kunne sætte liv i de tomme butikker. ”Flere og flere butikker står tomme på blandt andet Farum Hovedgade og Værløse Bymidte, og det er vældig trist for både området og forbipasserende. Vi vil gerne sætte liv i de tomme lokaler – og være med til at give folk noget rart at kigge. Samtidig håber vi, at vi, ved at fjerne det døde udtryk, kan være med til at tiltrække kommende butiksejere", siger Barbara Kaad Ostenfeld.
Kunstnomaderne består af doodle-kunstneren BAKAOS (alias Barbara Kaad Ostenfeld), keramikeren Mary T. Holm-Larsen og smykkekunstneren Lisa Damsgaard fra Værløse samt billedkunstneren Lene Astrup fra Ballerup.
Virksomheder, der er interesserede i at få en udstilling - eller andre interesserede kunstnere - kan sende en mail til kunstnomaderne@bakaos.dk, eller læse mere på Facebook-siden 'Kunstnomaderne'.
Kunstnomaderne holder deres afsluttende udstilling i Galleri-AKTI søndag den 29. maj fra klokken 13 til 17 på Farum Hovedgade 52. Alle er velkomne, og der er gratis entré.

Publiceret 19 May 2016 05:00