Daniel Vitagliano satser på at få Liberal Alliance i byrådet ved næste kommunalvalg. Foto: Martin Warming

Daniel Vitagliano satser på at få Liberal Alliance i byrådet ved næste kommunalvalg. Foto: Martin Warming

Daniel kan sænke gennemsnits-alderen i byrådet gevaldigt

Af
Martin Warming

Martin Warming

Gennemsnitsalderen i byrådet i Furesø vil falde gevaldigt, hvis Daniel Vitagliano bliver valgt ind ved kommunalvalget næste år.
Og det er der en chance for. Daniel Vitagliano blev nemlig valgt som spidskandidat for Liberal Alliance Furesø på et opstillingsmøde forleden,
Daniel Vitagliano er bare 19 år. Han fylder 20 år den 11. juni, og da det næste kommunalvalg finder sted i november til næste år, kan han altså komme i byrådet som 21-årig, og dermed - formentlig - blive det yngste medlem af byrådet.
Men på trods af sin unge alder har Daniel en god portion politisk erfaring med i rygsækken. Han er blandt andet en del af forretningsudvalget hos Liberal Alliances Ungdoms landsforening og tidligere næstformand for deres lokalforening her i kommunen. Derudover har han siddet i forskellige elevråd og skolebestyrelser, blandt andet hos erhvervsskolen Nordsjælland.
Og han ser ikke sin unge alder som noget problem for at begå sig blandt garvede politikere i byrådssalen - tværtimod.
"Det synes jeg slet ikke er noget problem. Jeg har et meget stort drive, og jeg synes kun, at det er en fordel, at der også kommer nogle unge ind i Furesø byråd", siger han.
Læs også: Liberal Alliance i Furesø: "Nu vil vi i byrådet"
Daniel har boet i Farum det meste af sit liv. Han har blandt andet gået på Marie Kruses Skole i Farum og Den Internationale Skole i Hørsholm, og i øjeblikket er han ved at færdiggøre en uddannelse på Teknisk Gymnasium Hillerød. Selvom Daniel betegner sig selv som en inkarneret furesøborger, og er rigtig glad for at bo i kommunen, så synes han samtidig, at der er nogle udfordringer, der skal tages fat om.
"Vi står med nogle problemer i Furesø for de unge. De unge er meget glade for at flytte herfra, og det er meget problematisk. Jeg vil arbejde for, at det bliver attraktiv for virksomheder at bygge boliger til de unge, så de unge er mere tilbøjelige til at blive boende i kommunen i stedet for at flytte til eksempelvis København", siger Daniel Vitagliano.

Vagthund

Men det er ikke kun de unge, Daniel vil kæmpe for, hvis han får en plads i byrådet.
"Vores kerneområder er børn, unge og ældre, og vi vil frem til valgdagen være vagthunden, der holder øje med, hvad byrådet bruger borgernes skattekroner på. Det bliver nødvendigt at foretage prioriteringer – vi skal fokusere på kernevelfærd, og stoppe med at bruge penge på aktiviteter, som reelt set kan undværes. Er der penge tilovers, kan de komme tilbage i borgerens lommer. Der skal være mere gennemsigtighed i kommunen, så det er klart for borgerne, hvad deres penge bliver brugt på”, siger den unge politiker.
Liberal Alliance fik godt fire procent af stemmerne i Furesø ved kommunalvalget i 2013, og Daniel Vitagliano vil nu bruge det næste halvandet år på at sikre Liberal Alliance mindst en plads i byrådet.

null

Publiceret 07 June 2016 18:00