Modelfoto

Modelfoto

Forslag:

"Vand fra kunstgræs-bane skal behandles som spildevand"

Heidi Storck mener, at drænvandet fra den kommende kunstgræsbane i Hareskovby skal behandles som spildevand og sendes direkte ud i kloakken

Af
Martin Warming

Martin Warming

Når byrådet mødes på onsdag, skal politikerne blandt andet kigge på et forslag fra Heidi Storck, der står uden for parti.
Hun foreslår nemlig, at drænvandet fra den planlagte kunstgræsbane i Hareskovby skal behandles som spildevand.
"Til vedligehold af kunstgræsbaner må påregnes årlig udstrømning af 2-3 tons gummipartikler, fordi den samme mænge forsvinder ud i åer, vandløb m.m. Udvaskning af gummipartikler repræsenterer derfor en miljørisiko, der kan kræve kommunal indsats svarende til de omkostningsfulde PCB-renoveringer", lyder det fra Heidi Storck, der derfor vil have afsat en million kroner fra investeringspuljen, så drænvandet fra kunstgræsbanen i Hareskov håndteres som spildevand og ledes ud i kloakken.
Læs også: Udvalgsformand vil have styr på risiko ved kunstgræs
"Investering i ordentlig afledning af drænvand fra kunstgræsbanen, kan således forebygge merudgifter, som kommunen risikerer at kunne komme til at stå med ved eventuelt krav om oprensning og erstatning efter forurening, der stammer fra kunstgræsbanernes gummipartikler", mener Heidi Storck.
Byrådet mødes på onsdag klokken 18 i Teatersalen/Byrådssalen på Stien i Farum. Alle er velkomne til at møde op og følge mødet.

Publiceret 10 October 2016 11:49