Social ansvarlighed:

Seks virksomheder er nomineret til pris

Når Furesø Kommune inviterer erhvervslivet til nytårskur, bliver der for første gang uddelt en pris til en virksomhed, der i 2016 har taget et særligt socialt ansvar

Hædring Ved nytårskuren, som Furesø kommune holder for erhvervslivet den 5. januar 2017, vil en virksomhed i Furesø som noget nyt modtage CSR-prisen. Det er en hyldest til en furesøvirksomhed, der i 2016 har vist vilje til at tage et særligt socialt ansvar. Det kan for eksempel være ved at beskæftige flygtninge eller borgere med særlige behov. Handicaprådet deltager i hyldesten ved at bevillige midler til det kunstværk udarbejdet af en af Furesøs lokale kunstnere, der følger med prisen. Prisen overrækkes af borgmester Ole Bondo Christensen (S) efter indstilling fra Furesø Kommunes beskæftigelses- og erhvervsudvalg. Bag udvælgelsen står også kommunens advisory board, der med repræsentanter fra virksomhederne er et særligt udvalg, der samarbejder med Jobcentret om at sikre den bedst mulige service af kommunens virksomheder og arbejdssøgende. "Jeg er meget imponeret over, at vi kan udvælge seks virksomheder, der tager på sig at hjælpe borgere, der har behov for lidt mere tid, førend de kan bruge deres ressourcer og kompetencer aktivt. Virksomhederne er med til at skabe værdi for borgere i Furesø Kommune. En nominering er i sig selv en rigtig flot anerkendelse. Så det har faktisk været svært at pege på en vinder mellem kandidaterne,” siger Preben Sandberg Pettersson (S), viceborgmester og formand for beskæftigelses- og erhvervsudvalget. I alt var der indstillet hele 26 virksomheder til den særlige CSR-pris, men ud af dem er altså seks virksomheder blevet normineret. ”Jeg er glad for, vi kan give så mange virksomheder en velbegrundet indstilling til prisen – særligt når det er første gang, vi uddeler den. Det er et tegn på, at vi har et godt samarbejde med Furesøs virksomheder og har samme ønske og mål for succes for de af kommunens borgere, der har behov for et ekstra skub", siger Christine Brochdorf, der som kommunaldirektør i Furesø Kommune glæder sig til et endnu tættere samarbejde med Furesøs etablerede og nye virksomheder i 2017. Fakta Prisen uddeles på Furesø Kommunes Nytårskur den 5. januar 2017. Du kan tilmelde dig ved at sende en mail til flei@furesoe.dk eller på www.furesoe.dk/nytaarskur Yderligere information Preben Sandberg Pettersson, formand for Beskæftigelses- og Seks virksomheder nomineret 26 virksomheder er blevet indstillet, og nu løftes sløret for, hvilke af de indstillede, som kommunens Advisory Board vurderer, har gjort sig særligt positivt bemærket. Anker Hansen & Co. Kolle Kolle konferencecenter Kvickly Værløse Plejehjemmet Lillevang Rema 1000 i Hareskov Rentek A/S.

De nominerede virksomheder

Seks virksomheder nomineret blandt 26 virksomheder, der var  blevet indstillet til den nye pris for social ansvarlighed i Furesø Kommune.
De seks nominerede virksomheder er Anker Hansen & Co, Kolle Kolle konferencecenter, Kvickly Værløse, Plejehjemmet Lillevang Rema 1000 i Hareskov, og  Rentek A/S.

Publiceret 26 December 2016 00:00

SENESTE TV