Finn René Jørgensen, der er formand for Danmarks Flyvehistoriske Museum, Værløse sammen med Anja Kostechy-Skaaning, der er dirketør i DAO Aviation A/S. Privatfoto

Finn René Jørgensen, der er formand for Danmarks Flyvehistoriske Museum, Værløse sammen med Anja Kostechy-Skaaning, der er dirketør i DAO Aviation A/S. Privatfoto

Flyvehistorisk-museum i Værløse får stor sponsorgave

Af
Martin Warming

Martin Warming

Danmarks Flyvehistoriske Museum i Værløse har fået en stor julegave i år.
I sidste uge blev der nemlig indgået en sponsoraftale mellem DAO Aviation A/S og Danmarks Flyvehistoriske Museum, der blandt andet betyder, at virksomheden donerer værktøj til det lokale museum.
Læs også: Kommunen: Ny undersøgelse af flyvestationen bør overvejes
Finn René Jørgensen, der er formand for foreningen, kan ikke skjule sin begejstring, da han fortæller om donationen af værktøjer til museet.
"Vi har en Hawker Hunter jet stående, som venter på at blive taget under behandling. Efter sin afgang fra det danske flyvevåben har flyet haft en omflakkende tilværelse og har i årevis stået udendørs. Det er meget hårdt for alle dele på et fly, som står ude i al slags vejr og som ikke serviceres løbende. Det bærer dette fly også tydeligt præg af.
Nu får vi værktøjerne til at tage hende under blid og kyndig behandling, så hun kan blive en perle i den samling af udstillingsgenstande, vi ønsker at opbygge", lyder det fra formanden.
Fik du læst: Social ansvarlighed: Seks virksomheder er nomineret til pris
"Når vi har skilt hende ad og renset hende, vil vi male hende, som hun så ud, da hun fløj i flyvevåbnet. Hun bliver så god som ny. I dag er der så høje krav til flyvning med fly, at selv ikke nye værktøjer vil kunne gøre hende flyveklar. Hun kommer ikke til at flyve mere, men skal stå sammen med andre fly på udstilling. Hun og alle de andre flyvemaskiner, vi skal udstille, vil blive en dokumentation af Danmarks flyvende historie, - af den tekniske historie og af alle de gode kræfter, som samles på den tidligere Flyvestation Værløse om at bringe familier, børn og ældre sammen om dette store aktivitetsprojekt", siger Finn René Jørgensen.
Spændende koncept
DAO Aviation A/S holder til i Roskilde Lufthavn. Virksomheden har i mere end 35 år udført vedligehold af flyvemaskiner, flymotorer og komponenter til fly.
Direktør for DAO Aviation A/S, Anja Kostechy-Skaaning, glæder sig over, at støtten til Danmarks Flyvehistoriske Museum, Værløse gør så stor en forskel for gruppen af frivillige.
”Havde jeg vist, at det har så stor betydning, så ville jeg have gjort det for længe siden. Vi har konstateret, at foreningen arbejder med et spændende koncept, som vi mener bør have al mulig støtte af alle de kræfter, der er omkring museet. Jeg er imponeret over den professionalisme, som bestyrelsen arbejder med. Vi har set præsentationen af tankerne for et aktivitetscenter på Flyvestation Værløse med centrum i flyvemuseet, og vi vil meget gerne kunne sige, at DAO Aviation A/S gør, hvad vi kan for at støtte projektet. Vi, der repræsenterer både børn, unge og gamle, kan sagtens se ideen i et samlingssted for alle aldre med flyvning som centrum", siger Anja Kostechy-Skaaning.

null

Publiceret 27 December 2016 14:00

SENESTE TV