Socialt ansvar:

Rentek løb med ny pris

Ved torsdagens nytårskur for erhvervslivet, delte Furesø Kommune for første gang en CSR-pris ud. Det blev virksomheden Rentek, der fik den

Af
Helene Stolle

Det blev virksomheden Rentek, der løb med den særlige CSR-pris, der torsdag eftermiddag blev uddelt for første gang nogensinde i Furesø Kommune. En pris, der gives til en virksomhed, der tager et særligt socialt ansvar.
"For mange virksomheder kan det være en udfordring at tage imod unge praktikanter og borgere med særlige udfordringer. Sådan er det ikke for rengøringsfirmaet Rentek", sagde  Preben Sandberg Pettersson (S), der er formand for beskæftigelsesudvalget, da han ved torsdagens nytårskur for det lokale erhvervsliv for første gang skulle uddele den særlige CSR-pris. 
Læs også: Bondo til erhvervslivet: "Furesø skylder jer en stor tak"
"Hos Rentek er der fokus på personalets daglige trivsel i trygge rammer, hvilket er tydeligt at se, når sygefraværet kun udgør én procent. Virksomheden skaber betydelig værdi for kommunens borgere. De skræddersyr praktikforløb til den enkelte borger, der der har stået langt fra arbejdsmarkedet, og der er mange, der opnår ordinær beskæftigelse hos Rentek", lød det fra udvalgsformanden, der samtidig understregede, at han er stolt over, at en virksomhed som Rentek ligger i Furesø. 
Det er det særlige Advisory Board, der dels har skabt CSR-prisen sammen med beskæftigelses og erhvervsudvalget, og dels har udvalgt de seks lokale virksomheder, der blev nomineret til prisen ud af 26 indstillede virksomheder.
"Furesø er en kommune præget af stærke sociale fællesskaber, hvor vi viser omsorg for hinanden, og hvor alle skal have chance for at være med i fællesskabet og aktive på arbejdsmarkedet. Vi har mange dygtige, engagerede socialt ansvarlige virksomheder i Furesø. Virksomheder, der tager ansvar for, at vi har et godt samarbejde mellem byrådet, jobcentret og erhvervslivet om at skabe beskæftigelse for de ledige, som har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet og behov for en ekstra hjælpende hånd. Tak for det", lød det endvidere fra udvalgsformanden.
Med den særlige CSR-pris fulgte en statuette lavet af Zanne Jahn, leder af Farum Kulturhus, og skænket af Furesø Handicapråd.
 

De seks nominere virksomheder til CSR-prisen

  • Anker Hansen & Co., fordi de har udvist en vedvarende social ansvarlig indsats for Furesøs borgere.
  • Kollekolle konferencecenter, fordi de er nytænkende i deres strategi og ser muligheder i at motivere og beskæftige furesøborgere - i stedet for begrænsninger.
  • Kvickly Værløse pga. deres særligt gode og stærke flygtningeindsats.
  • Plejehjemmet Lillevang, fordi de gøre meget ud af at skabe praktikpladser og altid værner om borgere i praktik
  • Rema 1000 i Hareskov, fordi de giver ledige borgere rum til udvikling på en hensynsfuld måde, og indsatsen gør en forskel, så borgerne rykker tættere på arbejdsmarkedet
  • Rentek A/S fordi de er vedholdende og ikke giver op men tror på at at ledige udsatte borgere kan komme videre i ordinær beskæftigelse.

Publiceret 06 January 2017 11:53

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV