Nu starter byggeriet af 100 nye boliger på flyvestationen

Bonava går nu i gang med at bygge 100 svanemærkede boliger i Sydlejren

Af
Martin Warming

Martin Warming

I november blev lokalplanen for Sydlejren på den gamle flyvestation i Værløse vedtaget, og allerede nu er Bonava klar til at gå i gang med at bygge de første de første svanemærkede rækkehuse i projektet 'Filmhusene'. Det er blot seks måneder siden, at Bonava offentliggjorde købet af to byggefelter på Flyvestation Værløse, og forleden blev salget af de første svanemærkede rækkehuse skudt i gang.
I forbindelse med offentliggørelsen af lokalplanen udtrykte borgmester Ole Bondo Christensen sine forventninger til den tidligere flyvestation.
"Jeg er sikker på, at det nye byområde bliver meget attraktivt. Interessen for Sydlejren har været overvældende stor, og området har vist sig attraktivt både for nye beboere, men også for erhvervsdrivende, som opsøger den unikke beliggenhed", sagde borgmesteren.
Læs også: Laanshøj-beboere i åbent brev til politikere: "Giv os nu svar"
Hele flyvestationen dækker et areal på størrelse med Frederiksberg kommune, og giver masser af muligheder for en aktiv livsførelse - herunder rulleskøjteløb, cykling, vandre- og løbeture. Den lange landingsbane er perfekt til cykeltræning, drageflyvning og andre aktiviteter, og rundt i området er der ridestier og picnicborde.
I området bevares de store hangarer og karakteristiske F-16 shelters, der anvendes til kulturelle og rekreative formål, og i det hele taget har områdets særlige atmosfære i høj grad inspireret til en spændende arkitektur, mener arkitekt MAA Søren Askehave fra JUUL FROST Arkitekter, der har tegnet Filmhusene.
"Det handler om at forfølge et steds særlige karakter, og Flyvestation Værløse har i den grad en særlig karakter, da det er en nedlagt flyvestation, som ligger i et fantastisk naturområde. Her anvendes arkitekturen til at indramme kig og skabe de gode rammer i hverdagen”, fortæller arkitekt MAA Søren Askehave

Bæredygtige hjem

Filmhusene, der er det første projekt i Sydlejren, omfatter 100 rækkehuse i to og tre plan med haver og tagterrasser. Navnet på projektet er inspireret af den nærmeste nabo, Filmstationen, der er Nordeuropas største filmstudie.
Med Filmhusene fortsætter Bonava sin massive satsning på svanemærkning, der nu omfatter næsten 600 boliger.
”Vi ønsker at skabe gode, funktionelle hjem med fokus på bæredygtighed for almindelige familier. For os indebærer dette, at tage hånd om klima- og miljøudfordringer, men også at udvikle hyggelige nabolag, hvor mennesker trives og føler sig hjemme. Den sociale bæredygtighed er i dag mindst lige så vigtig som energi og klima", lyder det fra Torben Modvig, der er administrerende direktør fra Bonava.

Salget af boligerne blev skudt i gang i søndags. Foto: Bonava

Salget af boligerne blev skudt i gang i søndags. Foto: Bonava

Sikkerhed

Når Bonava har valgt af bruge svanemærkningen, skyldes det flere forskellige grunde, fortæller Dorte Andersen, der er kommunikationschef hos Bonava.
"Vi har valgt Svanemærket af tre grunde. For det første er det en mærkningsordning, der er kendt af forbrugerne, og det er en anerkendt ordning. Derudover har svanemærkningen nogle absolutte krav, man skal leve op til. Det vil sige, at hvis der er nogle stoffer, der er uhensigtsmæssige, så er det simpelthen forbudt at bruge dem i byggeriet. Det kan være blandt andet være sådan noget som ftalater, og det giver tryghed for de familier, der skal bo i boligerne. Endelig er Svanemærket livscyklusbaseret, og det vil sige, at man tage hensyn til hele processen - altså fra et byggemateriale bliver produceret til det engang skal bortskaffes", fortæller Dorte andersen, der er kommunikationschef hos Bonava.
"Og så er der jo hele tiden nogle, der holder øje med os og byggeriet. Miljømærke Danmark, der administrerer ordningen, skal blandt andet godkende byggematerialerne, og de kan komme på unameldt besøg på byggepladsen når som helst. Det er en ekstra tryghed for de familier, der engang skal bo i husene", tilføjer Dorte Andersen.
Når Sydlejren er færdigudviklet, forventes den at være hjem for 430 familier. De første familier forventes at kunne flytte ind i sommeren 2018.

null

Publiceret 10 January 2017 09:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV