Lokal rektor:

"Det er vigtigt at vælge et sted, hvor man trives"

Det lokale gymnasium inviterer til orienteringsaften den 17. januar

Mange 9.-klasses elever og deres forældre turnerer i disse dage rundt til forskellige ungdomsuddannelser for at blive klogere på, hvad der skal ske, når sommerens sidste eksamen er overstået. Hvilken ungdomsuddannelse skal man vælge, og er der overhovedet forskel på de gymnasierne i området?
"Ja, der er forskel”. Det mener i hvert fald Carsten Gade, der er rektor på Kruses Gymnasium i Farum.
Det er en god idé at besøge de forskellige gymnasier og mærke efter, hvilket sted der passer til ens forventninger om faglighed og det sociale liv. Hvordan er stemningen, eleverne og lærerne, og hvad er forskellen på de forskellige gymnasier, siger Carsten Gade.
”Det er vigtigt, at man vælger et sted, hvor man trives, så man kan bruge sin energi på at dygtiggøre sig fagligt og engagere sig socialt", lyder det fra den lokal rektor fra Kruses Gymnasium.
”Efter gymnasiereformen, som blev vedtaget den 27. december, bliver der større forskel mellem de offentlige og private gymnasier. Reformen giver nemlig private gymnasier mulighed for at tilbyde fagkombinationer, som offentlige gymnasier ikke kan”, siger den lokale rektor og opfordrer til at møde op til Kruses Gymnasiums orienteringsaften den 17. januar klokken 19.30 og høre mere.
Fik du læst: Museum: Spændende fund af krigsrester - men husk reglerne
”Vi oplever, at idræt er et fag, som mange elsker, og derfor er vi glade for, at vi kan tilbyde en studieretning med idræt - det kan de offentlige gymnasier ikke længere, selv om det er en utroligt populær studieretning. Vi har som privatgymnasium fået mulighed for at prioritere idræt og vælge, hvad vi vil fokusere på, så vi kan tilbyde idrætsundervisning, hvor der er meget adventure-sport, mens andre elever kan vælge en linje med fokus på boldspil eller ski. Og som noget nyt kan du også vælge idræt helt fra på en af vores studieretninger", siger uddannelseschefen på Kruses Gymnasium Anne Kirstine Frandsen, der tror, at mange af de nye 1.g'ere vil blive glade for den nye valgmulighed. Du kan høre mere om, hvad den nye gymnasiereform betyder for det lokale gymnasium i Furesø Kommune til Kruses Gymnasiums orienteringsaften den 17. januar.
mw

Kruses Gymnasium inviterer til orienteringsaften den 17. januar. Foto: Kruses Gymnasium

Kruses Gymnasium inviterer til orienteringsaften den 17. januar. Foto: Kruses Gymnasium

Orienteringsaften den 17. januar:

Den 17. januar 2017 kl. 19.30 åbner Kruses Gymnasium dørene for alle interesserede, som vil høre mere om, hvad gymnasiet i Furesø kan tilbyde de elever fra 9. klasse, som ønsker at tage en STX-uddannelse efter næste sommerferie. Der vil her være rig mulighed for at tale med elever og lærere om, hvordan det er at være elev på Kruses Gymnasium.

Publiceret 12 January 2017 08:41

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV