På udstillingen kan man blandt opleve dette værk af Pia Steen. Privatfoto

På udstillingen kan man blandt opleve dette værk af Pia Steen. Privatfoto

Forskellige udtryk samles i én udstilling i Farum Kulturhus

Furesø Kunstforening inviterer til fernisering på årets første udstilling den 21. januar.

Fem forskellige kunstnere, der udtrykker sig gennem vidt forskellige materialer er hvad, publikum kan glæde sig til, når Furesø Kunstforening den 21. januar klokken 12.15 har fernisering på en ny udstilling i Ganggalleriet i Farum Kulturhus. 
De fem kunstnere er Pia Steen, Birthe Villauma Wiberg, Adam A. Bengtsson, Pernille Lunau og Hannah Koppel.
Det er viceborgmester, Preben Sandberg Pettersson, der åbner udstillingen, og alle er velkommen.  
hhs

Om de fem kunstnere...

Pia Steen er uddannet billedkunstlærer.  Om sit kunstneriske virke siger hun: ”Jeg har altid tegnet og malet, så selvom jeg også ofte har haft gang i symaskinen, er det klart erfaringerne fra maleriet, der slår igennem i mine tekstilbilleder. Jeg syr i lag på lag og udnytter de forskellige tekstiler til at få de farveovergange og den stoflighed frem, som jeg ønsker. Jeg maler med stof.”

Birthe Villauma Wiberg havde som barn altid en blyant i hånden. Allerede dengang blev hendes interesse for tegning og maling skabt. En uddannelse som porcelænsmaler på Den Kgl. Porcelænsfabrik blev derfor et naturligt valg i de helt unge år. Nu er hendes passion at male akvarel- og akrylbilleder.”Inspiration til mine akrylbilleder, hvor motivet oftest er semi-figurativt/abstrakt, får jeg gennem oplevelser, som jeg henter frem og fortolker, når jeg står ved lærredet og har valgt en farveskala. Værket er færdigt når den ønskede stemning af – lethed – farvernes samspil og dybde i billedet er opnået.”

Adam A. Bengtsson har altid en fortælling på læberne. Som oftest er han inspireret af den natur og det miljø, han er en del af. Den kan være de svenske skove, en bilkirkegård i ingenmandsland eller en have i det danske sommerland. Men det kan også være et sydlandsk torv eller et dansegulv. Hver gang søger han en udvej for at indlægge himmel, birkestammer, blomster, skyer, månen, sten eller søer. Altid er der noget favnende over hans værker: harmoniske, stille og overbevisende.

Pernille Lunau arbejder med alle mulige materialer. Nogle gange kommer det til udtryk i form af tekstiler brugt på forskellig måde, og andre gange i form af malerier baseret på farver og fantasi. Hun udtaler selv: ”En af måderne, jeg udtrykker mig på, er at ”omforme” min energi fra hænderne til noget, som jeg finder resulterer i et produkt, som kan tage mange former og retninger, men som i sin endelige form er betinget af stoffer, af farver, af materialets karakter og en mulig anvendelse eller oplevelse. På udstillingen er der fokus på tekstilarbejder.

Hannah Koppel er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København. Keramik har altid stået hendes hjerte nær. Stentøj og porcelæn er de materialer, der giver hende inspiration til at transformere leret fra råt materiale til kunstværk. Hun arbejder i pladeteknik, hvor tynde lerplader forvandles til skulpturer, dyr, vaser, fade, skåle og meget andet. Hendes udtryk er ofte grafisk sort-hvidt, hvor den sorte glasur spiller mod det lyse rå ler og skaber en stærk kontrast.

Publiceret 15 January 2017 08:03