Arkivfoto

Arkivfoto

DEBAT:

"Har alle børn lige ret til idræt?"

Mathilde Powers (S), Tibberup Allé 39, Hareskovby, Værløse

I dag da min datter var til tennis i Hareskov-Værløse-tennisklub, fik hun endnu en invitation til et af deres gode fællesarrangementer. Det er ikke uden grund, at tennisklubben blev kåret til årets forening af DGI Nordsjælland sidste år. De har en stor gruppe dygtige trænere, de har nogle flotte anlæg, og de har rigtig mange frivillige furesøborgere, som lægger kræfter i at gøre foreningen endnu mere attraktiv og rummende.
Min datter elsker at træne i klubben. Men træningen og de mange aktiviteter er ikke gratis – langt fra. Hvis et barn ønsker at være aktiv i klubben, løber udgifterne hurtigt op på 5.000 kr. om året. Og for de børn, som bliver dygtige, og dermed skal træne mere og deltage i stævner, stiger prisen markant. Disse omkostninger finder man ikke kun i tennisklubben. Igennem mit arbejde i DGI er det blevet mig klart, at dette prisniveau også gør sig gældende i en lang række andre idrætsforeninger og sportsgrene.
I Furesø kommune er vi borgere så heldige, at de lavstbemidlede familier kan søge kommunens fritidsvejledning om hjælp til at betale barnets kontingent. Men man kan kun søge op til 1200 kroner., og dette er et engangsbeløb, som ikke kan garanteres året efter. Skal børn fra familier med en lille indkomst dermed kun gå til sport en halv sæson om året, eller er de tvunget til at vælge en idrætsgren, hvor instruktørerne arbejder ulønnet? Og hvad hvis de har et talent og bør træne oftere?
Idræt skaber sammenhold, forebygger livsstilssygdomme og giver livsglæde. Det er en gevinst for børnene og en gevinst for samfundet. Jeg synes, at alle børn bør have lige ret til idræt, men sådan er det desværre ikke i Furesø kommune i dag.

Publiceret 03 March 2017 16:24