Bondo i mindeord om Bernt Petersen:

“Furesø har mistet et fyrtårn”

Mindeord for arkitekt Bernt Petersen

Af
Af Ole Bondo Christensen

borgmester

En af Furesøs store stemmer er blevet tavs. Arkitekt Bernt Petersen er død efter et langt livs virke med møbelkunst og arkitektur. Bernt var en ener, der brugte sine særlige evner til gode fælles løsninger, der også blev lokalsamfundet til gavn.
Gennem min tid som borgmester har jeg mange gange været forbi Bernt og Gerdas gamle smedje i Farum Landsby til en kop kaffe og en snak. Og altid er jeg gået derfra med ny inspiration og indsigt.
Bernt søgte det, han kaldte 'hovedgrebet': Den rigtige kombination af æstetik og funktionalitet. Det gode håndværk. Det enkle design. Gode løsninger, der fungerede i den virkelige verden – ikke tykke rapporter og teoretiske udredninger.
Som mangeårigt medlem af utallige arbejdsgrupper og idémand, når vanskelige byudviklingsopgaver skulle løses i praksis, har Bernt haft en uvurderlig betydning for kulturarv og byrummet først i Farum og senere i den samlede Furesø kommune.
Som formand for Farum Landsby, Furesø By og Land og Furesø Bevaringsfond udpegede Bernt hvert år en række eksempler på god bygningskunst, der blev begrundet og præmieret. Bernt havde sædvanen tro allerede i detaljer planlagt den næste præmiering, der løber af stablen senere i denne måned.
Bernt var en utrættelig vagthund, når det handlede om god arkitektur og skånselsløs i sin kritik, når han syntes, kommunen sløsede med kvalitet i byudviklingen. Højt på ønskesedlen stod en stadsarkitekt og glad var Bernt, da byrådet for et par år siden vedtog en samlet arkitektur- og byrumspolitik.
Bernts rolle som møbelkunstner har kommunen haft glæde af i form af byrådsmøblerne på det tidligere Farum Rådhus, og Bernt var op til sin død i fuld gang med at tænke nye kreative tanker om et særligt møbel til det kommende fælles rådhus og en ny plakatsøjle, der kunne være et særligt Furesø-kendetegn.
Furesø har mistet et fyrtårn og en stor inspirationskilde. Vi har mistet en god ven og samtalepartner. Vores tanker går til Gerda og resten af Bernts familie. Æret været Bernts minde.

Publiceret 12 March 2017 18:45

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV