Furesø By og Land:

"Bernt vil blive savnet"

Af
Helene Stolle

Der er ikke mange i Furesø, der ikke er stødt på navnet Bernt Petersen. Arkitekten, der altid havde en holdning til kommunens byrum, og som formand for 'Furesø By og Land' altid gik i spidsen for den gode arkitektur. Mandag i sidste uge, den 6. marts, døde han, og det efterlader ikke bare familien med et tomrum men også Furesø, for Bernt Petersen var en af kommunens helt store personligheder.
“Vi i bestyrelsen for 'Furesø By og Land' står overfor en meget vanskelig situation. Siden 1996 har Bernt om nogen været den, der tegnede foreningen både indadtil og udadtil. Jeg har lige nu slet ikke fantasi til at forestille mig en fremtid forforeningen uden ham - men selvfølgelig findes sådan en”, siger Poul Lüneborg, der er næstformand i foreningen til Furesø Avis og lægger ikke skjul på, at Bernt var en stor personlighed, der med sine meninger og vurderinger fyldte meget.
Læs også: Bondo i mindeord om Bernt Petersen: "Furesø har mistet et fyrtårn"
 “Derfor vil han blive savnet af mange”, siger Poul Lúneborg.
“Bernt har utrætteligt siden begyndelsen af 1970'erne været den fremmeste fortaler for forskønnelse og bevaring af kommunens mange historiske bygninger og miljøer. Han har i den anledning deltaget i utallige arbejdsgrupper nedsat af kommunen, ligesom han med konkrete forslag gang på gang har været med til at sætte sit præg på udviklingen. Farums Bevaringsfond, nu Furesø Bevaring, har gennem årene haft stor betydning i Furesø Kommune. Det skyldes først og fremmest Bernts vedvarende og kompetente indsats”, fortæller Poul Lüneborg og fortsætter:
“Bernt var for mig personligt, og for de fleste som han kom i kontakt med , en stor inspirator. Det sociale liv i Farum Landsby er med hans bortgang med et slag forandret. Han bærer en stor del af æren for, at landsbyen er blevet bevaret gennem en fornem restaurering af de mange gamle huse og fastholdelse af stiforløb og grønne arealer”.
Næste tirsdag den 21. marts er der generalforsamling i 'Furesø By og Land', og her skal foreningen tilrettelægge dens fremtid uden Bernt Petersen.
“Det bliver utvivlsomt en vanskelig opgaver”, siger Poul Lüneborg.

null

Publiceret 13 March 2017 07:17

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV