Se fårene få en forårsklipning

Skolelandbrugets seks gotlandske pelsfår skal have klippet vinterpelsen af. Vil du se, hvordan det foregår, så kom til åbent hus på søndag 19. marts klokken 11-14, hvor der er fåreklippedag.
Jeanne Ernst fra Skolelandbruget vil klippe fårene og har Camilla Staugaard med som hjælper. De fortæller om ulden, og de besøgende kan røre ved fårene både før og efter klipningen.
Fårene skal klippes, inden de skal have lam i midten af april. Fårene har godt af at blive klippet en måneds tid inden de skal læmme, fordi appetit og stofskifte øges, når de fryser lidt. Det giver større og mere livskraftige lam.
Efter klipningen kommer fårene til at stå i stalden i nogle dage. De skal nå at danne et nyt lag lanolin i den korte pels. Lanolinen beskytter fårene, så de ikke bliver våde og kolde i dårligt vejr.
I forbindelse med fåreklipningen vil der være forskellige aktiviteter omkring uld. Børn og voksne kan prøve at karte og spinde ulden til en fin tråd, filte en lille bold i varmt sæbevand eller lave en uldkrans.
srj

Publiceret 14 March 2017 18:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV