DR Kontant sætter fokus på Furesø

Af
Helene Stolle

I aften sætter tv-programmet Kontant på DR fokus på boligejere, der føler sig snydt, når kommuner ændrer lokalplaner. Overskriften for aftenens program, der sendes klokken 21, er 'Købt på falske forudsætninger', og her møder seerne Jerrik Warfvinge fra den østjyske by Hou, der ved en lokalplansændring, som gav kommunen lov til at bygge etagebyggeri lige på den anden side af hækken, mistede godt en halv million kroner i værdi på sin bolig.
I løbet af udsendelsen sætter Kontant også fokus på Furesø Kommune og lokalplansændringen i Laanshøj - en ændring, der allerede nu er vedtaget i miljø-, plan- og teknikudvalget og som forventes godkendt i byrådet den 29. marts.
Det er især processen omkring lokalplansændringen, som tv-programmet koncentrerer sig om, fordi - som det er fremgået tydeligt af debatten her på furesøavis.dk - beboerne i Laanshøj ikke føler sig hørt og flere gange har sat spørgsmålstegn ved selve høringssprocessen, som de føler, er en skueproces.
“Men det er det ikke”, siger borgmester Ole Bondo Christensen (S), der også medvirker i aftenens program.
“Vi har i hele processen lagt vægt på, at alle synspunkter skulle frem og vurderes seriøst. Vi har derfor gennemført en høringsproces, der er langt mere omfattende, end planloven foreskriver. I en lokalplan skal man afveje forskellige hensyn over for hinanden, og det er derfor forståeligt, at ikke alle føler sig fuldt ud imødekommet. Men det er kommunens opgave at varetage alle borgeres interesser og tage hensyn til kommunens samlede udvikling”, siger han og understreger, at det derfor er forkert, at nogle Laanshøj-beboere hævder, at det har været ukendt for dem, at området skulle udbygges.
“I kommunens plangrundlag har det været tydeligt, at en række arealer uden for oprindelige kaserne er udlagt til byformål, og at områderne ville blive udbygget med boliger”, lyder det fra Ole Bondo Christensen, der også fortæller, den nye lokalplan ikke afviger det nuværende plangrundlag.
“Den kommuneplan, der har været gældende for området i mere end 10 år, giver mulighed for en bebyggelsesgrad på 14 procent. Den nye lokalplan giver en samlet bebyggelsesgrad på 13,7 procent og er således i overensstemmelse med kommuneplanen”.

null

Publiceret 16 March 2017 17:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV