Vilsholm går igen i spidsen for Enhedslisten

Af
Helene Stolle

 I dag sidder Øjvind Vilsholm i byrådet for Enhedslisten, og hvis det står til partiet, så holder Øjvind fast i den plads. I hvert fald har Enhedslisten Furesø ved den årlige generalforsamling genvalgt Vilsholm som deres spidskandidat til kommunalvalget til november.
Det bliver fjerde gang, at Øjvind Vilsholm står i spidsen for Enhedslisten i Furesø Kommune, og med ham i spidsen har partiet fået flere stemmer fra valg til valg siden første opstilling i 2005. Håbet er, at partiet med Øjvind Vilsholm i spidsen vil fortsætte fremgangen, så Enhedslisten efter kommunalvalget vil få mindst to medlemmer af byrådet.
Fik du læst: Vilsholm: "Borgerne kommer til at betale for sænket dækningsafgift"
“Det er ikke så meget for Enhedslistens skyld, men mere for kommunens skyld, at vi håber på en stærkere repræsentation, forklarer. Jeg har i alt for mange sager oplevet, at borgmesteren samarbejder til højre i salen i stedet for at samarbejde med mig. Vi er jo trods alt en rød kommune, hvor Enhedslisten og Socialdemokratiet har flertallet, så det er ikke ligefrem ringere kommunale tilbud, som burde være på dagsordenen”, siger Øjvind Vilsholm, der ikke lægger skjul på, at han ikke bryder sig om de nedskæringer, der blev vedtaget i 2015.
“Her faldt kommunens serviceniveau et hak, og de ansatte i daginstitutioner, i skolerne og på plejehjemmene har måttet løbe hurtigere. Det kan både børn, forældre og bedsteforældre mærke”, lyder det fra spidskandidaten, der mener, at det går den forkerte vej med den kommunale service.
Læs også: Juul skal forsøge at vriste borgmesterkæden fra Bondo 
“Vi undgik de værste nedskæringer sidste år, men det ændrer ikke på, at det stadig gik den forkerte vej med den kommunale service. Denne gang var det så den bemandede åbningstid på bibliotekerne, det gik ud over. Samtidig bruges der millioner på at sænke skatten for virksomhederne i kommunen. Og det sker, selvom virksomhederne har fordoblet deres overskud i perioden fra 2012 til 2015”, siger han.

Venstrefløjen skal styrkes

På grund af de sidste års besparelser på budgettet går Øjvind Vilsholm derfor til på at styrke venstrefløjen i Furesø.
“Ikke kun med flere mandater til Enhedslisten men også gerne et par mandater til nogle af de partier til venstre for midten, der ikke sidder i byrådet i øjeblikket”, lyder det fra Øjvind Vilsholm, der sammen med sin partiforening er i fuld gang med at sammensætte opstillingslisten til kommunalvalget.
“Vi har allerede seks-syv navne på listen, og det er gode folk, så jeg kan allerede nu love, at jeg får et stærkt hold bag mig til den kommende byrådsperiode”, siger han.

null

Publiceret 17 March 2017 11:56

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV